Ha egy Terméket külföldről behozok ami után kifizetem az áfát és tovább értékesítem akkor megint áfát kell fizetnem?
Figyelt kérdés
2017. jan. 13. 17:18
2/4 A kérdező kommentje:
Mondjuk rendelek 100 db energiatakarékos égőt Ausztráliából és az ugye átlépi összegben a keretet így vámot és áfát kell fizetnem érte . Viszont mikor tovább értékesíteném akkor ismét áfát kell fizetnem ? Elnézést ha nagyon tudatlan vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat.
2017. jan. 13. 17:57
3/4 Koplárovics Béci válasza:
Igen, de azt az ÁFÁ-t, amit a vámoláskor fizetsz (csak az ÁFÁ-t! a vámot nem) visszaigényelheted, így az eladási és vételi ÁFA közti kölönbséget kell befizetned. Példa: legyen egy égő 1000Ft, ennyit fizetsz szállítással együtt az eladónak. Fogsz rá fizetni 270Ft ÁFÁ-t és mondjuk 30Ft vámot (nem tudom mennyi rá a vám). Te ezt eladod mondjuk 1500Ft+405Ft ÁFA=1905Ft-ért. Ekkor neked nem 405Ft ÁFÁ-t kell befizetned majd még pluszban, hanem 405-270=135Ft-ot (így fogsz összesen 405Ft ÁFÁ-t fizetni, azaz végülis nem te, hanem a vevőd).
4/4 A kérdező kommentje:
Érten. Nagyon szépen köszönöm a segítséget .
2017. jan. 14. 08:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!