Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lehet-e 2017-ben még a 2016-ba...

Lehet-e 2017-ben még a 2016-ban kapott csekkeken fizetni be az akkor még 7050 Ft-ot egészszégességügyibügyi akármicsodát?

Figyelt kérdés

Nav bácsi ellátott csekkekkel, még 2016 januárjában. Csodálatos szervezésének köszönhetően kétszer annyi csekk került a birtokomba, mint kellett volna. Mivel környezetvédő vagyok, nem kívánom a kukába hajigálni a felesleges csekkeket, így amíg csak lehet, utalnám nekik a jól megérdemelt pénzecskét még jövőre is.

Azért itt kérdezem, mert hátha valaki ért hozzá, és nagyon megköszönhetem neki kedves válaszát. Viszont a Nav-nál nem tudom megkérdezni, mert egyrészt a város túlsó felében van, odamenni a csodálatos közlekedés miatt nem lenne könnyű, odatelefonálni megint nem lehet, mert tavaly hússzor hívtam fel őket valamiért, de sose tudták kapcsolni az illetékes osztályt, mert ilyen, olyan, valamint amolyan problémák szimultán közrejátszása miatt effektíve nem volt ez lehetséges.

Valószínű, 2017 januárjában megint hatalmas mennyiségű csekkhez fogok jutni, ahogy ismerem őket, és túl nagy jelentősége nincs is az egésznek, mégis nagyon piszkálj a fantáziámat, hogy feleslegesen felhalmozódó pénzemet esetleg befizethetem-e nekik a hatalmas mennyiségben rendelkezésre álló csekkek egyik-másik példányán.

Kacifántosra sikeredett kérdésem köszönöm, ha elolvastad, és köszönöm előre is a válaszokat!

UI: Igen, valószínű 2017-ben már nem 7050 Ft, lesz. csak azért írtam oda ezt az összeget, hogy a sok megtévesztő nevű adófajta közül érteni lehessen, melyik piszkálja olyan veszettül a fantáziám jelenleg. Mert ebből is van ehó, hahó, hűhő, én se tudom, melyik mi.

2016. dec. 30. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
2017től emelkedik az összeg, úgyhogy nem lehet.
2016. dec. 30. 12:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Az összeget én írom rá. Csak a számlaszámuk, vagy mi a csoda van rajta a csekken, hogy jó helyre érjen be. Ha meg valami tévedés folytán túl sok pénzem lenne, befizetek pluszban valamennyit, akkor kis többlet lenne az adófolyószámlámon, az nem baj?
2016. dec. 30. 14:21
 3/4 anonim ***** válasza:
A számlaszám nem változik, nyugodtan használhatod bármeddig a csekkeket, nem évhez kötődnek, csak az összeget változtasd meg rajta az aktuálisra. Január 12-én még a decemberi összeget fizeted, szóval azt még nem kell.
2016. dec. 30. 14:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. dec. 31. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!