Kaptam 15e forint edigital utalványt a banktól, kell utána adóznom?
Küldött az OTP pár hónapja egy email, hogyha aktiválom a kedvezményeket szeptemberben illetve novemberben első 1000 aktiválóban benne vagyok akkor kapok egy ilyen utalványt.
Nézegettem az ado.hu-t, de ez nem minősül szerencsejátéknak(mert nincs köze a szerencséhez), így nem tudom, hogy be kell-e majd vallanom
Teljesen jogos a kérdésed.
Ez a vásárlási utalvány gyakorlatilag ajándék, amely nem adó, hanem illetékköteles.
Azonban, ingó vagyontárgy ajándékozása esetén, ha az ajándék értéke nem éri el a 150.000 Ft-ot, és az ajándékozásról nem készült okirat (szerződés), akkor nem kell rá illetéket fizetni.
Tehát jól gondoltad, hogy az állam bácsi tartja a markát ebben az esetben is, ráadásul neked kell 30 napon belül bejelenteni, és fizetni. A kérdés, hogy az OTP-vel ajándékozási szerződést kötöttél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!