Honnan lehet megtudni egy adott üzlet MCC kódját?
Én az FHB egyik szabályzatában találtam.
5311 –Department Stores –Például Tesco, Auchan, Metro
5411 –Grocery Stores and supermarket, -Például
Coop, Spar, Aldi, Lidl, CBA, Penny, Reál, Alfi
5422 –Freezer, Locker, Meat Provisioners, -Például
Pápai Hús, Pannon Húsbolt, Sajó Húsbolt
5441 –Candy, Nut,Confectionery Stores, -Például cukrászdák, Nespresso,
5451 –Dairy Products Stores,
5462 –Bakeries, -Például Lipóti pékség, Norbi update, Szamos marcipán
5499 –Miscellaneous Food Stores, -Például Bio üzletek, Biotech USA, Sthumer,Reál, Lipóti pékség, Coop, CBA, Reál, ABC-k
5921 –Package Stores, Beer, Wine and Liquor –Például Pincészetek, Borháló, Bortársaság
Az Erste hirdetményében találtam MCC besorolásokat:
A pdf utolsó, 15. oldalán van egy MCC táblázat...
Ha az üzlet elárulja mi az MCC-je, már meg is vagyunk!
Itt van google fordítóval is. 22 oldal
Szia! Félreérthettél valamit, nem a bank sorolja be, a bank csak utólag látja, milyen mcc besorolású volt az adott üzlet.. pl ha az mcc besorolás alapján kp felvétnek minősül a tranzakció (pl fintech kártya feltöltés 2019 december közepe óta) akkor a bank azt kp felvétként is kezeli, hiszen ő ezt a kódot kapta meg.. nem a bank dönt erről hasra csapva, hogy akkor najó ez legyen 5977-es.
"..a hitelkártyát elfogadó kereskedő elfogadó bankja által a tranzakcióban megjelölt kereskedelmi kategória kód (ún. MCC kód) alapján határozza meg." ( [link]
Ezt most találtam:
Nem túl sok van még benne, de bárki bővítheti, és van benne olyan online webáruház, mint pl. az e-mag, amiből ugye csak egy van, így már az onnan vásárolt cuccoknak tudjuk is a besorolását.
Egy kis frissítés az Erste Bank-nál:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!