Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha ezt a telefont megrendelem...

Ha ezt a telefont megrendelem az Ebay-ről, kell ÁFÁ-t és/vagy VÁM-ot fizetnem?

Figyelt kérdés

Erről a készülékről lenne szó:

[link]

A kérdésem, hogy az árban benne van a VÁM/ÁFA, vagy azt külön kiszámlázzák?

2016. nov. 10. 14:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Fizetned kell áfát, vámot azt hiszem bizonyos értékhatár alatt nem kell telekommunikációs készülékekre. De ha sima postával kéred, akkor előfordul, hogy átcsúszik a vámon.
2016. nov. 10. 18:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem ninc sbenne az árban,mivel ezt M.országon fizeted ha megfogják és az lülön x összeg.

De posta.hu oldalán fentvan minden informácio

2016. nov. 11. 21:55
 3/10 Orfeus ***** válasza:

Abban az esetben ha árfeltüntetéssel küldik el, és ha eléri a magyarországi vámköteles összeget. Ami 40-45.000 ft környékén van, afelett áfát kell fizetni.

Az is lehet hogy a vámudvar bekér infókat a vásárlásról.

Az áfa 27%.

2016. nov. 15. 20:51
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Így már nem éri meg mobiltelefont Kínából rendelni. Párezer forintot spórolnék a Magyar webáruházakhoz képest, heteket kell rá várni, ráadásul ha rossz, a garanciát is nehéz lesz érvényesíteni, ha probléma van.

2016. nov. 16. 12:14
 5/10 Orfeus ***** válasza:

Én azt mondom ha tudsz ne vegyél kínai telefont. Jóllehet én Iphone párti vagyok, bár sosem akartam ilyet, csak szerencséből kaptam 6s-t de szerelmes vagyok belé mióta megvan. Pedig előtte is csúcs készülékeim voltak. Sony és Samsung.

A kiszámlázás meg olyan, hogy a futár amikor hozza a szajrét, akkor nála kell fizetni a 27%-ot.

Olyan van még ebay-en vagy alin, most nem tudom, hogy eu-s rakin van nekik. Nem is tudom hogy van feltüntetve. Eu stock, vmi ilyesmi. És akk teszem azt a Lengyel raktárából küldi, és akk áfamentes. De akk ugye vmivel több, de lehet csak 10% 27 helyett.

2016. nov. 18. 07:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Egyébként nem sznobságból, de valóban sokkal stabilabb és gyorsabb az iOS, mint bármelyik androidos telefon. Volt/van szerencsém mindkettőhöz. Az androidos telefonok (legyen bármilyen a márkája, tök mindegy) nagyjából 2-3 hónapig futnak fénysebességgel, utána exponenciálisan lassul az egész rendszer. 1 év után már az agyvérzés kerülget, 2 év után meg már gyakorlatilag csak akkor nem b_szod a falhoz, ha nincs más választásod.

Egyébként ha már kínai telefon, akkor xiaomi, coolpad vagy huawei legyen a választás!

2016. nov. 18. 13:19
 7/10 Orfeus ***** válasza:

Igen, a xiaomi az most nagyon feljött. Kollegámnak van olyan telója, bár 3. akku 1 év alatt, 5.5 colos, tök jól megy, csak ugye gyorsan merül. Amúgy full korrekt teló.

Amit a kollega leírt az a 3 márka amit megéri. Mást nem szabad.

2016. nov. 18. 16:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem két éve Coolpad 7320-am van és leszámítva a tipikus androidos gyermekbetegségeket (lassulások főleg) tökély, az aksit se kellett még cserélnem és rendes nyúzás mellett 1 napot bőven kibír, normál használattal meg 2-t.
2016. nov. 18. 18:56
 9/10 A kérdező kommentje:

Végül ezt a készüléket rendeltem meg Németországból: [link]

Elvileg EU-n belüli rendelésnél VÁM és ÁFA mentes lesz.

Az oldalon azt írják, hogy a DHL Paket International viszi ki. Illetve nem ingyen viszik ki, 10 euró volt a szállítás.

Remélem nem kell attól tartanom, hogy elveszik útközben?

2016. nov. 19. 14:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha a DHL hozza, akkor nem. Legalábbis nem nagyon hallani ilyen sztorit dedikált csomagszállító cégekről, vagy ha igen, akkor pénzvisszafizetés, stb.
2016. nov. 20. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!