Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egyetem vagy OKJ melett jar...

Egyetem vagy OKJ melett jar adokedvezmeny?

Figyelt kérdés
Szuleim azt mondtak, hogy amig szakkozep iskolaba jartam 3 gyerekre kaptak kb 100e forintot, amit vissza tudtak irni. Most hogy egyetemre jarok nappali allamin vagyok es melette OKJ kepzest is folytatokl, igy ugyan annyit kapnak 3 gyerek utan? Valamint csaladi jar? Valaszokat elore is koszonom.

2016. nov. 6. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha az OKJ iskolarendszerű nappali képzés, akkor jár családi pótlék és családi kedvezmény. Egyetemre nappali esetén sem jár.

Viszont figyelembe vehető gyermek vagy, csp és csk szempontjából is, tehát a kisebb testvéreidre a három gyerekes összeg jár, tehát csp esetén 2*16000 (2*13300 helyett), csk pedig 2*220000 a 2*83330 helyett.

2016. nov. 6. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
azt kihagytam, hogy nappali okj esetén is max annak a tanévnek a végéig jár, amelyikben a 20. életévedet betöltöd (figyelembe vehető vagy utána is)
2016. nov. 6. 11:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Eloszor is koszonom a valaszt ment a zold.

Masodszor az okj iskola rendszeru nappali kepzes viszont a 20.eletevemet mar betoltottem igy akkor utannam nem kapnak csak a ket tesverem utan a 3 gyerekes osszeget igaz? Egyebkent a ket testverem egyik 19 masik 4 eves tanulnak gimibe es oviba.

2016. nov. 6. 16:09
 4/8 anonim ***** válasza:
Én asszem, 25 éves korodig jár, hogyha nappalin tanulsz.
2016. nov. 6. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:
*Vagy lehet, hogy végig jár 25 után is, amíg be nem fejezed és ki se iratkozol az iskolából, hanem csinálod folyamatosan. Szal amíg abba nem hagyod talán addig.
2016. nov. 6. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
85%

grat annak, aki lepontoz, hozna hivatkozást, miért rossz, amit írtam (csak mert teljesen jó...)?

Kérdező, mikor töltötted be a 20-at?

2016. nov. 6. 16:20
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
rosszul hiszed, 4. És egyébként sem hit, hanem jog kérdése...
2016. nov. 6. 16:21
 8/8 A kérdező kommentje:
1 eve toltottem 21eves vagyok.
2016. nov. 6. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!