Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan tudok legálisan Ebayen...

Hogyan tudok legálisan Ebayen kereskedni?

Figyelt kérdés
Na szóval, arról lenne szó hogy Ebayen van egy termék pl 1$ az ára Én ezt a terméket felrakom 5$-ér másik fotókkal másik leírással, amikor megveszik megérkezik a Paypalomra az 5$ és ekkor Én megveszem 1$-ért és elküldöm a vásárló címére és ott marad nekem a 4$ haszon, lényegében droppshipping. (tudom vannak egyéb Ebay feek, mind1 csak most a példa kedvéért egyszerű számokkal írtam). A paypalon felhalmozott pénzt néha kikérem számlára a kérdés ennek van-e legális formája?(Kérlek Titeket kíméljetek az ilyen szövegekkel, hogy ez nem működik meg, hogy majd a NAV jó meg**sz, ne fussunk felesleges köröket, azért kérdezem mert nem találtam választ sehol a kérdésemre.) A válaszokat előre is köszönöm! :)

2016. okt. 25. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyéni vállalkozói kiváltásával internetes kereskedelemre, majd havi min. 50 ezer ft adó megfizetésével legálisan kereskedhetsz.
2016. okt. 25. 14:39
 2/9 A kérdező kommentje:
és akkor ez úgy működik hogy fix adót fizetek vagy az eladásaim százalékában? és ha a második akkor milyen dokumentumokkal tudom alátámasztani hogy mennyi a bevételem/kiadásom?
2016. okt. 25. 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
első, fix adót fizetsz, ha van bevételed, ha nincs akkor is!
2016. okt. 25. 15:09
 4/9 A kérdező kommentje:
És akkor itt van az hogy évi 6 millio ft bevételig fizetem ezt fix 50 körülit?
2016. okt. 25. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Afelett 40% áfa.

[link]

2016. okt. 25. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"És akkor itt van az hogy évi 6 millio ft bevételig fizetem ezt fix 50 körülit?" - igen, ez a KATA adózás.

De ezt akkor is kell fizetned, ha nincs annyi bevételed.

"ne fussunk felesleges köröket"

Azért én mégsem tudom megállni, hogy meg ne kérdezzem: ha én vmit megvehetnék 1$-ért, akkor miért vegyem meg 5-ért? :-)

Meg aztán belefuthatsz olyanba is, hogy megveszed 1$ -ért, de annak van egy határideje, amíg ki kell fizetni, s ha nem veszik meg addig 5 $-ért tőled, akkor az eladó elpostázza Neked - itt ugye már bukod a postaköltséget...

A másik, amire szerintem nem gondoltál, hogy az ebay-n vannak olyan termékek, amik Amerikából vagy Unión kívüli országból jönnek - ekkor x összeg felett már vámot és áfát is kell fizetni... Mivel Te vetted meg, Neked fogják felszámolni

Szóval azért nem olyan nagyon egyszerű ez... (első vagyok)

2016. okt. 25. 16:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem szeretném most részletezni de működik kicsiben. Ez az eset hogy egy nagy áruházban megvehetnel 150ft ért egy kiló kenyeret de neked egyszerűbb a sarki pékségben vásárolni és inkább ott veszed meg 300er, ez egy nagyon lesarkított példa de valami ilyesmi a lényeg.
2016. okt. 25. 16:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Továbbá nagyon sokféle ember létezik hidd el van nagyon sok olyan aki pl nem állítja sorba a termékeket ár szerint és ehhez párosul esetleg az igényesebb fotók és igényesebb leírás tehát jobb marketing.
2016. okt. 25. 16:55
 9/9 anonim válasza:
Vannak nagyon jó eszközök, melyek segítik a dropshipping üzlet beindítását [link]
2016. dec. 19. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!