Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mikor lehet menni Tb-t "igénye...

Mikor lehet menni Tb-t "igényelni" következmények nélkül, hogy ha okt 31-n jár le, de okt 31-én zárva van a kormányablak?

Figyelt kérdés

Vagyis...

Most végeztem, diák igazolványra való jogosultság lejár okt 31-n.

Azonban 31-én nincsennek nyitva, november 1 "ünnep"(azért zárójelben, mert a halált szerintem nem ünnepelni kell), így marad a november 2.

De nem lesz gond amiatt, hogy okt 31-n jár le, de csak nov. 2-án igénylem a TB-t(munkanélküli vagyok jelenleg, így rászorultsági alapon igényelném, hogy fizessék helyettem)?

Mert okt 31-nov 2 közt azért van egy nap, plussz a nov 2-a.

2016. okt. 24. 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel van 45 nap türelmi idő, ezért abba bőven beleférsz.

Ha kicsúsznál belőle, akkor időarányosan ki kellene fizetned magadnak a napokat, és kész.

2016. okt. 24. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első is írja, 45 napig még él a tb-d, vagyis majd csak adecember 16tól kell fzietned. Szóval még van másfél hónapod.
2016. okt. 24. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Ebben 100 %-ig biztosak vagytok? Nem kötözködésképp kérdezem, csak okulásból.

Ugyanis ez csak a diákigazolvány jogosultsági ideje, de maga a diákság az már nyár elején lejárt - szóval arra akarok kilukadni, hogy az okt. 31 nem már a türelmi idő vége? (idén érettségizik a fiam, azért is érdekel)

2016. okt. 24. 17:17
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát, én nyáron voltam bent, ugyanis nyáron lezáróvizsgáztam. Aztán jött a levél, miszerint a kérelmet elutasítják, mivel diákra való jogosultságom okt 31-n jár le.

Huh...de most nézem a levélben...

"a diákigazolványra való jogosultság megszűnéséig jogosult egészségügyi szolgáltatásra".

ironia:

Akkor az én olvasatom szerint a legjobb lenne okt 31-n mennem, amikor persze nincsenek nyitva vagy menjek november elsején, merthogy akkor már nem vagyok jogosult, de persze akkor is zárva. :D

De 45 napos akármiről nem olvastam a levélben. :(

2016. okt. 24. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az összegek tavalyiak:

"Meddig érvényes a diákigazolvány?

A tanulók esetén október 31-ig.

Egyetemista/főiskolás hallgatók esetén: ha 2. félévben szűnik meg a hallgatói jogviszony, akkor október 31, ha pedig 1. félév végével szűnik meg, akkor március 31.

A fenti határidők még 45 nap “türelmi idő”-vel hosszabbodnak.

Azaz, ha most júniusban végez a gyerek az iskolában

diákigazolványa érvényes: 2015. október 31-ig

orvosi ellátásra jogosult 2015. december 15-ig

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot nem július 1-től, hanem december 16-tól kell fizetni utána!"

Forrás: [link]

2016. okt. 24. 18:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A 45 napos határidő benne van a törvényben. Mint ahogy az is, hogy a diákigazolványra való jogosultság végéig vagy jogosult egészségügyi szolgáltatásra. 20 millió ilyen kérdés volt már.

Tbj. 16. § (1) i), 16/A. §

Ebtv. 29. § (9)

Innentől kezdve egyértelmű, hogy ha idén nyáron záróvizsgáztál, akkor december 16-tól lesz fizetési kötelezettséged.

2016. okt. 24. 19:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszi mindenkinek (3-as vagyok).
2016. okt. 24. 20:07
 8/8 anonim ***** válasza:
81%
Van a passzív jogú ellátás, tehát a 45 nap türelmi idő. Ezt jogszabály írja elő. Tehát december 15-ig passzív (járulék fizetése alól "mentes") időszakod van.
2016. okt. 25. 05:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!