Pár évvel ezelőtt albérletben laktam. Most eljárást indított a NAV a bérbeadóval szemben. Engem megbüntethetnek?
Figyelt kérdés
Nyilatkozattételre szólított fel a NAV az üggyel kapcsolatban.Be kell szolgáltatnom bérleti szerződést,bizonylatokat mindent ami van az üggyel kapcsolatban stb.Engem megbüntethetnek ha ő nem fizette be az adót?Kp-ban fizettem a bérleti díjat neki,átvételi elismervényt nem kaptam.2016. okt. 21. 23:08
11/11 xswerdy válasza:
A bérbeadónak "egyéb számviteli bizonylat"-ot kellett volna adnia, de ennek elmulasztása esetén nem volt feljelentési kötelezettséged. Azért sem büntetnek meg, hogy nem jelentetted fel a kocsmárost, vagy a szobafestőt, akitől nem kaptál nyugtát.
Téged egyszerűen tanuként akarnak meghallgatni. Lehet, hogy maga a tulaj nevezte meg, hogy ki volt a bérlője, így jutottak el hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!