KATA könyvelési díja alanyi mentes és ÁFÁs esetén?
Érdeklődnék, hogy aki KATA-s és van könyvelője, annak mennyi a havi díja? Alanyi mentes és ÁFÁs esetén is érdekelne.
Köszi!
" annyira egyszerű, hogy könyvelő nélkül is meg lehet csinálni"
Igen, annyira egyszerű, mikor nyomtatványt kell kitölteni, vagy bármi mást kell intézni.
Nem egyszerű könyvelő nélkül de 5-6 ezer körül van a havi díja. Érdemes kifizetni, mert az ÁNYK-s nyomtatványokkal le fogod magad szívni.
Ha a KATA áfás az megegyezés kérdése nálunk, amúgy havi 2,5eft a könyvelési díja, a tényleg egyszerűnek.
Könyvelő válogatja, hogy mennyit húz le az ügyfélről. Van olyan katásunk akit évente egyszer látunk februárban, magának vezeti a bevételt, csak a bevallását kell megcsinálni, mert tényleg rajzszög. Van áfásunk is, akinek kell havi áfát intézni. Van alkamazottas is, ott is havi bevallások.
2-es: Te amúgy szeretsz kötözködni? :D
Csak azt felejtetted el kimásolni a szövegemből, hogy ELVILEG egyszerű. Legalábbis így próbálják beállítani. Nyilván egyszerű is annak aki ért hozzá. Nekem nem, mint írtam nekem is könyvelőm van.
Válaszolva a saját kérdésemre - jártam két könyvelőnél, a tanácsadás ingyenes volt.
ÁFA mentesként az egyik 6000+áfa havidíjat kér, ők egy profi könyvelő iroda. A másik 3000 Ft-ot kért és majd menet közben ha sok a számla, akkor növeljük.
ÁFÁsra csak az iroda mondott árat, 8000+áfa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!