Ha kínából rendelek telefont mekkora eséllyel vámozzák meg?
250eu ba kerül a telefon eddig oké.
Beszéltem az eladóval és aztmondta ha gift-ként adja fel és ráír egy jóval kisebb összeget nem fogják megvámolni+ ugyebár áfát.
Nem futárszolgálattal küldi hanem free postával
Mennyire hihetek neki? Mert ennyit szántam rá és nincs több pénzem
Aliexpressről van szó
Ellenőrzéstől függ.
Szúrópróba szerűen bontják a csomagot.
És a vámos sem hülye, érzi, mi lehet benne, és ha
gyanítja, hogy a valós értéke nagyobb, akkor bontja,
és onnantól neked kell igazolni, mennyibe került.
Amit pl bankszámlakivonattal tudsz megtenni, azon
pedig ott a teljes alap.
ÁFA van csak rá, ami 27%, a vámtétel 0% új mobiltele-
fonra, kínából származás esetén.
Én nem tudod hogy megy ez, sok emberrel beszéltem. 2aztmondta neki simán megjött bontatlanul, 1ember pedig azt hogy áfat kelett fizetnie.
Mindenki mástmond
Nézd, ez a postán múlik elsőkörön.
Én cégesen importálok sok dolgot. Van, hogy simán
átjön a vámon, kihozza a postás, pedig cégnek ér-
kezik, és ha még magánszemélynek is vennék, az
összeghatár már az ÁFÁs részbe esik. És valósan
rá is van írva. Elég ha benézi a munkás az árat.
De volt, hogy magánemberként rendeltem, és megvá-
molták. Akkor egy 89 dolláros tabletről volt szó,
amit a postásunknak vettem (mert ő nem ért hozzá :D)
De a lényeg, hogy nem egységes, megvan az esélyed,
hogy átcsusszan a vámon, de ehhez szerencse is kell.
Teljesen lutri, meg lesz-e vámolva. Én is sokszor rendeltem már, volt ami átcsúszott, volt amire fizetni kellett.
Ha neked ez a tétel akkora gondot okoz, hogy kérdést írtál ki róla, inkább arra számítva költekezz, hogy ki kell majd fizetned, aztán esetleg örülsz, ha mégsem. Senki nem tudja megnyugtatóan azt mondani neked, hogy megúszod a fizetést.
#1-es válaszolónak: Ha a postás lenyúlná a csomagot, Alexpress-nél, ha nem érkezne meg a csomag 60-napon belül, lehet nyitni egy dispute-ot és visszautalják a pénzt, tehát igazából nincs kockázat.
1esre ne hallgass.
A telefonokat előszeretettel vamoljak. Persze véletlenszerű, de én tapasztalatból olyan 80℅ot mondanék neked. Ha ennyi a keretes semmikepp ne vallalod be. Vegyel eubol. Kicsit drágább de olcsóbb mint a 27℅ áfás ár plusz lehuz a vamugyintezesert a posta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!