Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem jelentett ki a munkáltatóm...

Dona kérdése:

Nem jelentett ki a munkáltatóm, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Elég érdekes történet.

2015 november 5-től be vagyok jelentve egy céghez, egész pontosan a Fuvir kft-hez. A probléma ott kezdődik h ekkor Sehol nem dolgoztam és nem is hallottam erről a cégről,soha nem dolgoztam ott, aztse tudom mi ez, ráadásul az ország másik végében van. Utána néztem, bírósági eljárás folyik ellene, felszámolás alatt is áll, a gond hogy nem jelentettek ki, hivatalosan még be vagyok oda jelentve s nemtudok a munkaügyibe regisztrálni.A kapcsolatot felvenni velük lehetetlen, voltam a munkaügyibe, a navnál, a tb-be de Sehol nemtudják megmondani hogy ki tudja megszüntetni. Szerintem felhasználták az adataimat mert előtte 3hónappal ellopták a tárcám minden iratommal, csak erre tudok gondolni hogy igy tudtak oda bejelenteni ismeretlen célból. Ki tudja lezárni ezt a munkaviszonyt kihez fordulhatok? Közben bevoltam máshová jelentve szintén 8órába mert nemvolt erről tudomásom mostanáig, tehát gyakorlatilag egyszerre kettő nyolcórás bejelentettem volt, lehet valami gond az adóbevallásnál ezáltal?

Ha valaki tudja hogyan lehetne megszüntetni, lehetőleg költségmentesen, hisz önhibamon kívültörtént, annak hálás lennék.

2016. szept. 21. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Ez munkajogi kérdés, tehát a kormányhivatalokban található Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen jelents ezt be, valószínűleg ők tudnak ebben segíteni.
2016. szept. 22. 04:34
 2/9 A kérdező kommentje:
A munkaügyibíróságra gondolsz? Esetleg cégbíróságra? Követelhetek kárpótlást ha tudtok nélkül nelentettek be és ezáltal se dolgozni se regisztrálni nemtudom több hónapja?
2016. szept. 23. 07:01
 3/9 A kérdező kommentje:
...*Tudtom nélkül jelentettek be...
2016. szept. 23. 07:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Ma voltam a munkaügyi bíróságon... Elküldtek vissza a Navba mert nemtudnak mitkezdeni vele...de elmondtam h a navba nem csinálnak vele semmit.... Mintha mégse hallották volna...
2016. szept. 23. 23:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Mégis miért a munkaügyi bíróságra mentél? Perelni akarsz?

Mint mondottam, ez munkaügyi kérdés, tehát a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőség az illetékes hatóság.

2016. szept. 24. 06:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Attól, hogy egy helyen van "jogilag" munkaviszonyod (papíron), attól még el tudsz helyezkedni máshol is. A két dolog sose zárta ki egymást.
2016. szept. 24. 06:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha Téged emiatt sérelem, vagy kár ért (és ez bizonyítható), akkor egy rendőrségi feljelentés, a tettesek megtalálása után polgári peres (tehát nem munkaügyi) úton kártérítést követelhetsz.
2016. szept. 24. 06:28
 8/9 A kérdező kommentje:

-Károsultságnak számít az hogy nemtudok így munkanélküli ellátásra menni több hónapja mióta ez Kiderült???

-Hol találok Miskolc környékén munkafelügyelőséget?

-Úgysejtem ez csak egy fiktív cég, direkt csak adócsalás miatt alapították, van értelme perelni, ha jogosult lennék kártérítésre de nincs rá fedezete akkor alapból bukta nem?

2016. szept. 25. 23:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, károsultnak számítasz, mivel elesel miattuk egy ellátástól, a megélhetésed veszélyeztetve ezzel.

Munkaügyi Felügyelőségek a Kormányhivatalokban vannak.

2016. szept. 26. 04:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!