Egy egyéni vállalkozó hány százalékot adózik?
Attól függ, milyen vállalkozási formában van. Én főállású alanyi adómentes KATA-s vállalkozóként havi ötvenet csengetek be a NAV-nak, plusz iparűzési adó évente ennyi, de az nem minden városban van. Ebben az ötvenezerben nemcsak az SZJA van benne, hanem nyugdíj- és TB-járulék is. Mellékállásban 25 000 lenne a befizetendő, de főállásban választható a 75 000 is (kedvezőbb nyugdíjjal).
Más vállalkozási formákhoz nem értek, de nem ez az egyetlen.
Első leírta az AM KATA formát. De nem csak ennyi van.
Viszont aki ideírta neked, hogy melyik linket nézd meg,
az vette a fáradságot és beírta a googleba, nem feles-
legesen kérdez hülyeséget.
Egyébként megsúgom, hogy könyvelő is kell, havi 3-5e
ft-tól indul, de egy ilyen kérdés után duplájára
szökik a díja. Könyvelő sem hülye, felszámolja a
veszélyességi pótlékot idióta ügyfélnek :)
Kérdezőnek: ne haragudj, de ebből is látszik, milyen "furcsa" a Gyakori világa:
Te megköszönöd az 1-esnek a hasznost választ, a 2.-at "ledegradálva"
Nos, 2-es vagyok és jómagam is KATA-s, tehát vidáman továbbállhattam volna, hogy ezt már megválaszolták. DE!
Tudom, hogy nem csak az az adózási forma van és ráadásul a KATA-s válasz nem is pontosan a kérdésedre válaszol, mert az egy átalány, nincs %-olva és nem is mindenkinek jó az a forma.
Lehet, hogy valóban kicsit "pikírt" a megjegyzésem, de ha vállalkozó szeretnél lenni, meg kell tudni tanulni: minek, hol lehet utánanézni.
Ahogy a suliban szokták mondani: nem magolni kell, hanem meg kell tanulni, hogyan kell tanulni.
De mondhatok mást is: "ne halat adj neki, hanem tanítsd meg halat fogni" - mert ha halat adunk valakinek, az holnap is várni fogja a halat, de ha megtanítom halat fogni, akkor holnaptól már nem hal éhen. Szóval tudd, hogy a Google sok mindenre használható - többek között erre is. Ne függj másoktól ! - ráadásul a gyakorin kaphatsz pontatlan válaszokat is - tanulj meg keresni!
És igen, 5-ösnek igaza van - akár még egy könyvelő is elkel: mint írtam, KATA-s vagyok, de nekem is van könyvelőm - csak nem havonta fizetek neki, hanem alkalomszerűen.
Nos, mivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!