Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Készletek elszámoló áron,...

Készletek elszámoló áron, anyag beszerzés. Mit kell csinálni az árkülönbözettel?

Figyelt kérdés

A nyitókészlet van megadva: 8000 kg, elszámoló ára 500 Ft/kg, árkülönbözet + 3 %.

Ez hogyan módosítja a feladatot vagy mit kell vele csinálni?

A feladatban simán anyag van, könyvelhetem alapanyagként!

2016. aug. 29. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Az is nyitó tétel, csak ha az anyagot elszámoló áron könyveled, akkor a beszerzési árhoz viszonyítva jelentkezik egy ár különbözet, ez esetben + 3 %.

Ezt az értéket az anyag árkülönbözeti számlára teszed nyitóként.

[link]

2016. aug. 29. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ez már remélem megnyílik.

2016. aug. 29. 16:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Hova könyvelem el az elejére vagy a végére?
2016. aug. 29. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha valóban diák vagy, akkor vedd elő a tankönyvet, mert ezek szerint sok mindent elfelejtettél a korábban tanultakból. Kell az ismétlés.

Ha pedig csak lódítottál, hogy diák vagy, és a kettős könyvvitelt vállalkozóként akarod saját magadnak megcsinálni... az bizony nem fog menni, az annál sokkal bonyolultabb.

2016. aug. 30. 06:38
 5/6 A kérdező kommentje:

Diák vagyok, utána találtam rá példát is, köszi.

Örülnék, ha végre magamnak is tudnék könyvelni.

2016. szept. 1. 20:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Huj, huj, hajrá! Mindent bele!! :)))
2016. szept. 2. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!