Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan érhetném el az APEH-nél...

Hogyan érhetném el az APEH-nél, hogy fellebezés nélkül részletben fizethessek?

Figyelt kérdés
Vettünk egy lakást 25 éves hitelre.Kijött az illetékről a levél.Írtam kérelmet, hogy méltányossági alapon engedjék el.Ma jött ki a határozat, hogy elutasították a kérelmet, holott levezettem nekik, hogy ha mindent kifizetek 4000Ft-unk marad. Aki tud segíteni, kérem miahamarabb írjon, mert habár az APEH május óta most választol, nekem 15 napot hagytak a reagálásra :( Előre is köszönöm!
2008. szept. 30. 19:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%

Biztos, hogy APEH, nem Illetékhivatal?

Területileg hová tartozol? (Bp, v valamelyik megye?)

Csak azért kérdezem, mert a vagyonszerzési illetéket az Illetékhivatal veti ki, az APEH csak behajtja!

2008. szept. 30. 20:30
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocs az illetékhivatal, mint olyan megszűnt! Mindent átvett az APEH. Mellesleg a terület a törvény esetében (mely kimondja mit tehetek és mit nem) lényegtelen.
2008. szept. 30. 20:57
 3/11 anonim ***** válasza:

Kedves előző. Változott a rendszer. 2007 óta az APEH Illeték kivetési osztálya foglalkozik ezzel. Vagyis régi nevén az illeték hivatal.

De válaszolva az APEH nem fogja elengedni az illetéket. Méltányosságból lehet kérni részletfizetés és/vagy csökkentést. Illetve első lakás esetén jár kedvezmény.Mivel már megjött a határozatod nincs mit tenni, mint befizetni, vagy befizetni a felbelezési illetéket és újra kezdeni az egészet. Jobb lett volna ha előre beszéltek erről az ügyvédetekkel. most kérj tőle tanácsot hogyan csinált. Mi is tavaly vettünk lakást Férjem részletfizetést kért én méltányosságból halasztást és csökkentést. Így most fizettem ki a felét az enyémnek, mert a többit elengedték.

2008. szept. 30. 21:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha megkérdezhetem itt milyen illeték összegekről beszéltek?? Mert én kértem részletfizetést de nem válaszoltak még! Gondolom kedvezmények (hogy megadják-e vagy sem) az összegtől is függ...
2008. okt. 1. 09:52
 5/11 anonim ***** válasza:

első lakás vásárlása esetén lehet kérni összesen 40ezer Ft kedvezményt. Lásd Illetéktörvény. Ha egyedül vagy akkor neked jár ha pedig úgy mint mi, hogy a férjemmel 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok akkor kettőnknek jár összesen, vagyis fejenként 20ezer.

Nekem anno 240ezret kellet volna befizetnem illetékként ezt mérsékelték 70-re úgy ,hogy kaptam 12 hónap halasztást is.

2008. okt. 1. 11:31
 6/11 anonim ***** válasza:

S még valami nem azt kell a kérelemben leírni,hogy adott hónapban ha kifizeted az illetéket mondjuk nem marad csak 5000Ft-od. Nem érdekli őket. Majd lesz valahogy és a következő hónapban úgy is lesz fizud.

Azt kell leírni, hogy a lakástörlesztő ( egyéb hitel törlesztők), a villany, víz, fűtés, telefon,kábel tv és egyéb számla kifizetése után a kasszában az egy főre jutó mennyi ( Az a jó ha úgy jön ki,hogy kevesebb mint 28800Ft). S ide bele lehet írni ha állandó gyógyszereid vannak ( allergia, krónikus betegség vagy babát vársz) orvosi költséget stb. A azt kell bele írni, hogy ezek mellett az illeték egy összegben való kifizetése nagyon megterhelő a család számára.

2008. okt. 1. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Már csak a fellebbezés maradt, ja és valószínű azért nem adták meg, mert csak 4000Ft marad, azaz nem valószínűsíthető hogy ki tudjátok majd fizetni, ilyen kérelmeknél nagy hiba, hogy rettenetesen szörnyű körülményket festenek le, ezt nem szabad, mert akkor adják meg a részletfizetést, ha átmeneti a pénzhiány és valószínűsíthető, hogy a jövőben ez változik és ki tudjátok fizetni a részleteket, szóval a középutat kell megtalálni. De sajna te már mást nem tehetsz, vagy kifizeted vagy fellebbezel. De ha nem sikerül akkor még késedelmi pótlékot is kell fizetned, ha közben a fizetési határidő lejár.
2008. okt. 1. 11:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Sztem ez nem így van, hogy 40ezer az csak, amit elengedhetnek. Nekem kollegaimak több százezreket engedtek el!
2008. okt. 1. 14:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintetek, ha nekem már több, mint egy éve nem válaszol az apeh a méltányosságir beadványra, akkor csinálnom kéne valamit?
2008. okt. 1. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Törvényi erőnél fogva jár a 40e Ft illetékkedvezmény, ha első lakásszerző.

De méltányosságból BÁRMENNYIT elengedhet. A lényeg, lássa biztosítottnak, hogy 1) támogatod továbbra is az államkasszát (van bejelentett állásod), 2) a mérséklés, részletfizetés pedig olyan helyzetet teremt, hogy nem kerül veszélybe az anyagi biztonságod. Ha ezek együttesen fennállnak, számíthatsz kedvezményre. De ha valamelyik nem áll fenn (rossz képet festesz, nagyon "eladósodott" helyzetről beszélsz), akkor biztos, hogy elutasítanak.

Ha egy éve nem válaszol az APEH, keresd meg őket. Lehet, hogy meg sem kapták...

2008. okt. 1. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!