Figyeli bárki, hogy egy katásnál a számla mögött van-e pénzmozgás?
Ha elfelejtettem kiszámlázni valamit, akkor két hónapos késéssel kiszámlázhatom? Vagy írjam azt rá, hogy készpénzes fizetés volt? Rég ki van fizetve, csak a számlát elfelejtettem.
Lakossági számlám van...
Hát, ez elég gáz... Ezek szerint utalás volt...
Egy esetleges NAV-os ellenőrzésnél ez már az eltitkolt jövedelem kategória lenne.
Van könyvelőd? Ha igen, kérdezd meg Őt, hátha tud segíteni...
(Nem értem, hogy utalt az a valaki, ha nem volt mögötte számla, mit írt a közleményrovatba, hivatkozásnak...)
Utólag kiálltani egy számlát elég gáz lehet, hiszen 2 hónap alatt a számlatömbbe szépen jöttek a számlák sorban.
Egy júniusi dátum, az augusztusi számlák között elég fura.
Ha ez nem rendszeres, nem nagy összegről van szó, akkor:
számla kelte: augusztus, számla teljesítése: június, számla fizetési határideje: június . Fizetés módja: utalás. Ezen látni fogják a szándékot, hogy Te észrevetted a hibát, és javítottál. Ja és a vevőnek küld el a számla eredeti példányát, a pirosat add oda a könyvelőnek.
Egyébként a kérdés címe sem jó, mert pont fordított esetről van szó! Van-e az utalás mögött számla!
Nyugi nem lesz baj.
Száz ezer alatt van jóval az összeg.
Hol tudom megnézni hogy mit ír valaki közlemény vagy megjegyzés rovatba az utalásnál? Egyáltalán kötelező írnia oda valamit?
Tök hülye vagyok a banki dolgokhoz... :)
Netbankban a részletes lekérdezésnél vagy a havi bankszámla kivonatodon.
Hát, ha nem 1-2 ezer ft-ról van szó, hanem tizenezrekről, akkor azért elég gond.
Nincs könyvelőd?
Ésszerű határidő alatt 15 napot szoktak érteni.
Ezen már túl vagyunk.
Ami azt jelenti, hogy a gazdasági esemény megtörténtétől, legkésőbb 15 nap múlva ki kell állítani a számlát.
A gazdasági esemény jelen esetben, amibt figyelembe kell venni az az utalás időpontja, a tulajdonképpeni számviteli törvény szerinti teljesítés időpontja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!