NEMAKAROK kérdése:

Dropship kereskedelem?

Figyelt kérdés
Üdv! Az lenne kérdésem hogy ha dropship kereskedelemmel szeretnék foglalkozni,tehát egy adott céggel lebeszélem és én apróhírdetésként feladom különböző apróhírdetési oldalakon a termékeket(jófogás,vatera) akkor kell-e adóznom? Vagy szükséges ahoz bármi hogy például a partnercégem cipőket gyárt és ő megmondja hogy 10ezerért adjam el és én eladom 15ezerért 10-t elutalok neki maradék az enyém.

2016. aug. 15. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Üzletszerűen kereskedsz, bevételed keletkezik -> természetesen adóznod kell utána és legálisan csinálnod ha nem akarod hogy a NAV előbb-utóbb megtaláljon.
2016. aug. 15. 19:13
 2/8 A kérdező kommentje:
És ehhez elkell múlnom 18-nak? Vagy ha van adó számom csinálhatom 18 év alatt?
2016. aug. 15. 19:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Adószáma bejelentett vállalkozásoknak van, egy vállalkozás indítása pedig nagykorúsághoz kötött. Ne keverd az adóazonosító jellel, ami születésed óta van.
2016. aug. 15. 19:17
 4/8 A kérdező kommentje:
oh tényleg bocsi.De megoldható úgy? Mert most éppen diákmunkán vagyok és ott is adózok.Szóval dropship kereskedelemnél tudnék adózni? Vagy mindenképp nagykorúnak kell lennem? Mert én ezt vállalkozás nélkül szeretném csinálni.
2016. aug. 15. 19:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Vagy az megoldható hogy a partnercég állít ki számlát?
2016. aug. 15. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:

"Mert én ezt vállalkozás nélkül szeretném csinálni."

Világosan leírták feljebb, hogy csak vállalkozóként, adózva lehet csinálni legálisan - vállalkozó viszont csak 18 éves korodban lehetsz.

Ha illegálisan, vállalkozás nélkül csinálod, akkor jó eséllyel bele fogsz futni egy NAV-os próbavásárlóba és bebuksz...

Amúgy rajtad kívül igen-igen sokan csinálják ezt és nem most kezdték...

2016. aug. 15. 19:50
 7/8 anonim ***** válasza:

"Vagy az megoldható hogy a partnercég állít ki számlát?"

Nem fog Neked 15 ezerről kiállítani számlát, ha 10-et kap a cipőért. Ha meg 10-ről állít ki számlát, akkor az a vevőnek nem jó+ Nálad is adócsalás van - 5 ezer ft bevétel adózás nélkül.

2016. aug. 15. 19:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha szerzek egy 18 éves embert elég? Vagy nyitnom kell egy vállalkozást?
2016. aug. 16. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!