Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA-s egyéni vállalkozóként...

KATA-s egyéni vállalkozóként emelt 75. 000 ft-ot fizettem be magam után,1,5 éven keresztül. Mennyi GYED-re számíthatok? Van valaki aki ugyanígy kap gyed-et és gyes-t?

Figyelt kérdés

#egyéni vállalkozó #GYED #75.000 kata #kata-s gyed
2016. aug. 9. 21:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sejtettem hogy nem jó valami. Szerinted ha 4 hónapja így kapom, akkor még lehett fellebbezni? Annyira lekötött a gyerek, hogy nem tudtam ezzel foglalkozni, pedig kellett volna a megérzésemre hallgatni. Köszi a segítséged.
2016. aug. 11. 13:21
 12/14 anonim ***** válasza:

[link]

Itt azt írja, hogy 15 napon belül kell, de én felhívnám a helyedben az OEP-et, és elmondanám, mi történt. Vagy ha van a közeledben kormányhivatal, akkor menj be személyesen. Vidd magaddal a kitöltött CSED nyomtatványt.

[link]

A GYED igényléséhez pedig vagy keress másik könyvelőt, vagy töltsd ki magad a nyomtatványt, nem annyira bonyolult. Remélem, a könyvelődnek elmondod, mennyire kicseszett veled. :(

Ja meg azt is remélem, hogy nem tanácsolta, hogy szüneteltesd a vállalkozást, mert akkor nem fogsz GYED-et kapni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..

Ennél a kérdésnél leírtam, hogy miért.

2016. aug. 11. 13:52
 13/14 A kérdező kommentje:
Elküldettem a nyomtatványt a könyvelővel. Be van jelölve hogy 2015.januártól 2016 februárig fizettem emelt Kata-t. :/
2016. aug. 11. 14:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Akkor mindenképpen hívd fel az oepet vagy menj be személyesen, mert ők szúrtak el valamit.
2016. aug. 11. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!