Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Webes bevételek után hogyan...

Webes bevételek után hogyan adózzak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Egy kicsit hosszúra nyúlik majd a kérdés, több mindenről lenne kérdésem. Megkérek mindenkit, hogy normálisan reagáljatok.

1.) Van egy weboldalam már 4-5 éve, nagyon komoly látogatottsággal. A szerver költségekre néha gyűjtést írunk ki és mindig sikerül összegyűjteni a pénzt rá, a látogatók utalnak, nem kötelező jelleggel, csupán opció.

(Ezek általában 10e forinttól 30e ft-ig terjedő összegek)

Ez egy évben maximum kétszer fordul elő. Ezek után hogyan kell adóznom ebből? Hogyan kell bevallanom? Adóköteles ez egyáltalán? Elvégre, ebből hasznom nincs, mert rögtön a szerverre fordítom az összeget.

2.) Az oldalon vannak kihelyezett etarget reklámok, már két éve. 2014-ben 31e ft-t fizettek ki, majd 2015-ben szintén. (A reklámok nem mindig elérhetőek!)

Ezeket nem vallottam be, mert úgy tudom, nem szükséges. Jól tudom, vagy nagyot tévedtem?

A kérdések tehát adottak. Ezeket hogyan kell leadózni? Hogyan kell bevallani? Be kell? Az a helyzet, hogy ebben az évben nem csináltam adóbevallást se, előző év végén az egyetem mellett volt pár 10 ezer ft bevételem, de nem volt jelentős.

Ezekkel kapcsolatban a véleményeteket, válaszotokat, észrevételeteket szívesen fogadom! Köszönöm mindenkinek, aki normálisan válaszol! :)

2016. júl. 30. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:

1, ajándékozásnak minősül, így tudtommal van egy határ ameddig adómentes. könyvelő többet tudna erről mondani.

2. meg biztos, hogy adköteles. Amúgy az e-target mégis hogy fizet ki téged számla nélkül???

2016. júl. 30. 14:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Van számlaszámom, oda utalnak a látogatók is a weboldalról.
2016. júl. 30. 14:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Ja, bocs, nem jól értelmeztem. :D Külföldi cég, számla nélkül is utalnak, nem tudom, hogy megy ez náluk. Elvileg valami 0% áfa is van a leírásban. Nem tudom, őszintén megmondom, ehhez sosem értettem.
2016. júl. 30. 14:46
 4/4 Whispering Tree ***** válasza:

Szia!

Sajnos ez adóköteles lesz, méghozzá elég faramuci módon. Mivel saját számlára jött, ezért lekövethető.

Ha érdekel, akkor privátban keress meg, van erről pár cikkem is, amit írtam, ott részletesen meg tudod nézni.

2016. aug. 1. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!