Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lejárt határidejű nyomtatványt...

Lejárt határidejű nyomtatványt küldtem be?

Figyelt kérdés

Hello.

Dolgoztam nyáron diákmunkásként. Áprilisban valamikor jött az adóbevallásos borítékom, amiben volt két 1553NY-es lap. Egyiket kitöltöttem, és visszaküldtem nekik. Most jött a levél, hogy annak február 15-e volt a határidő, és ez most érvénytelen. Ilyenkor mi van? Esélyem sem volt elküldeni nekik időben.. Áprilisban küldték ki azt a papírt, amit már nem adhatok le..

2016. máj. 27. 10:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Azon a nyomtatványon azt lehet kérni, hogy a NAV készítse el neked az adóbevallásodat. Mivel lejárt a határidő, ők már nem fogják ezt megtenni helyetted, szóval neked kell elkészítened a bevallásodat. Kb. ennyi, egyébként ezek a nyomtatványok minden évben megvannak, netről is letölthetők, szóval nem kell megvárnod, hogy ők küldjenek neked nyomtatványt. Majd jövőre időben beszerzed őket, ha azt akarod, hogy ők csinálják meg a bevallásodat.

A másik az, hogy ugyan neked kell elkészíteni a bevallást a normál 1553-as nyomtatványon, de már azzal is elkéstél, mert május 20 volt a benyújtás határideje.

Viszont mákod van, mert idén januártól már nem büntetnek csak azért, mert elkéstél vele, hanem előbb felszólítanak a teljesítésre, és csak ha ennek se teszel eleget, akkor büntetnek meg.

Szóval no para, álljál neki a simának, és küldd be nekik azt.

2016. máj. 27. 11:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Azt a borítékot tutira nem április adták fel, legfeljebb a posta elkeverte, vagy te valahol otthon. Áprilisban már inkább a 1553NY alapján elkészített bevallásokat küldték ki.

Ajánlom egyébként az Ügyfélkapu nyitását, és ÁNYK-n keresztül beküldeni az ilyeneket. Egyrészt egyszerűbb, mert nem kell kézzel töltögetni, és a megfelelő dolgokat ki is számítja neked. Másrészt biztonságosabb, mert nem keveredik el a bevallásod a postán, meg ha így adod be a bevallást, akkor a NAV is interneten fog veled kommunikálni, vagyis az leveleik sem keverednek el. Harmadrészt kényelmesebb, mert nem kell postán szórakozni.

Ahogy az előző válaszoló írta, jelenleg a 1553-as nyomtatványt kellene kitöltened és beküldened. Minél előbb, annál jobb igazából.

2016. máj. 27. 13:23
 3/3 A kérdező kommentje:

Nekem pedig áprilisban jött. Emlékszem, írtam a főnökömnek, mert mondta, hogyha májusig nem kapok semmit, akkor keressem. Márciusban írtam neki érdeklődésképp, mert nem emlékeztem hogy májust vagy márciust mondott, és jóval utána jött az a nagy boríték a NAVtól.

Jövőhéten kedden vagy csütörtökön tudok menni ügyfélkaput csináltatni. Akkor jó lesz ha utána küldöm el nekik? Továbbá ha eddig papíron küldtem, nem lesz baj, hogy most neten küldöm?

2016. máj. 27. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!