Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SOS, segítene valaki az...

SOS, segítene valaki az adóbevallásban?

Figyelt kérdés
Nincs meg a munkáltatói igazolás, csak a 2015 decemberi bérpapír, amin szerepelnek a halmozott összegek. Ez alapján meg tudom csinálni az adóbevallást?
2016. máj. 18. 23:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Az nem elég :( nem tudod kikérni a munkáltatóit még egyszer?
2016. máj. 18. 23:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Akár elég lehet az is, de mi ezt innen nem tudjuk fixre megmondani. Ráadásul ha nagyon nem értesz hozzá, akkor még kilogikázni sem igen tudod a jó összegeket.

Mivel bírságolják a bevallás elmaradását, ezért - akár pontatlan számokkal is - de készítsd el valahogy, és sürgősen kérj másolatot a munkáltatótól az igazolásról, majd SOS-ben adj be egy önellenőrzést, ha nem voltak jók a számok.

2016. máj. 19. 04:49
 3/5 anonim válasza:
Én elvesztettem őket. A munkàltató köteles màsolatot kiadni újra. Amikor kértem hogy küldjenek màsolatot még aznap megkaptam emailben.
2016. máj. 19. 05:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A feleségem adóbevallásáról van egyébként szó. Felhívtam a volt munkáltatóját, és elküldték email-ben a másolatot.

Egyszer egyébként már jártam így, csak akkor az utolsó nap este kezdtem hozzá az adóbevallás készítéséhez, és már nem tudtam megszerezni az igazolást. A bérpapírok alapján nagy nehezen összehoztam, de az kínszenvedés volt.

2016. máj. 19. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Én amúgy késöbb adtam be a bevallást. Mellékwltem hozzá egy elnézést kérő levelet. Nem büntettek meg. Pedig fél évet késtem.

:)

2016. máj. 19. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!