Taxiztam saját autóval mint alkalmazott 1 kft-nél.4éve abbahagytam és a NAV. Rajtam kéri számon a számlákat, slejfniket, stb. Én mindent leadtam kilépéskor Jogos ez a követelés? Nem én voltam a cégtulaj. Üzembentartója a kocsimnak a kft volt viszont.
- Baj, ha a cég nem jelentett be mint alkalmazottat a nav-hoz, tehát fekete foglalkoztatás
- ekkor valóban mondhatja bárki, hogy te akkor vállalkozói nélkül, saját szakálladra taxiztál
- ha az aláírás nélküli munkaszerződésben egyébként a cégnek pontos neve-címe-adószáma stimmel, és szerepel rajta egyéb azonosítható adat is... akkor esetleg...
A kocsi tulajdonjoga a tied volt, de hogy az "üzembentartó" a kft volt, erről is külön szerződés-megállapodás kellett, ... abban már lennie kellett aláírás, bélyegző, stb. stb. = egy esetleges közúti ellenőrzéskor a rendőrség az ilyesmit mindig ellenőrizte...
Még azt kellene valami papírral igazolnod, hogy te ott alkalmazottként dolgoztál, és nem a "saját szakálladra" taxiztál, éppen ezért, amikor a munkaviszonyod megszűnt, az összes papírral leszámoltál a munkáltató felé.
- be voltál-e jelentve mint alkalmazott
- kaptál-e valami bérkifizetési papírt
- kaptál-e kilépéskor igazolást, az ott megszerzett, összesített jövedelmekről, a levont adókról, ...
Ha ilyesmit nem tudsz előkotorni, akkor még "esetleg" más munkatársakkal (=be nem jelentett taxizós kollégák) tanúkénti meghallgatásával, nyilatkozatával, miszerint az a cég senkit sem jelentett be alkalmazottként...
Szóval egy valamit kell megérteni:
- vagy be tudod bizonyítani, hogy akkor alkalmazott voltál, és minden felelősség a munkáltatódat terhel
- vagy marad, hogy "a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősség alól" verzió, és viseled a következményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!