A nav elkeszitette az adobevallasom. Megbübtet ha nem találom amiket kiküldött hogy elfogadom e?
A bevallast a nav késziti nekem.
És szokása elkésziteni, utána megkuldi két példányban hogy elfogadom e, azt a két peldanyt vissza kell vinni lebélyegzik és egyik marad náluk, masik az enyém.
A nav megküldte tehát a ket peldanyt es nem tudom hova tettem, de már mindent felforgattam..
Csak akkor kell bármit is beadni (akár elektronikusan, akár postán, akár személyesen), ha a NAV által elkészített 1553E bevalláson szereplő dolgokkal nem értesz egyet. Tehát ha módosítasz a bevalláson szereplő adatokon. Egyébként nem kell semmit csinálni, az egy teljes értékű bevallásnak minősül, el van intézve. Ha eddig módosítás nélkül visszahordtad a NAV-hoz, akkor feleslegesen tetted, most sem szükséges (nyilván nem azért küldözgetik ki, hogy te visszavidd még egy pecsételésre).
Ettől függetlenül a bevallást meg kell őrizni 5 évig, hiszen ha ellenőriznének, akkor be kell tudnod mutatni. Meg persze ha módosítani valód van, akkor sem szerencsés, hogy elveszett, hiszen akkor a valóságnak nem megfelelő adatok szerepelnek a bevallásban. Szóval mindenképp javaslom, hogy keresd elő.
Értem, köszönöm.Csak nem elég egyértelmű.Van aki azt írta,mert én is feltettem erről egy kérdést, hogy az egyik pld.t aláírva vissza kellene küldeni.Lenne még egy gondom.
A férjemén szerepel 3800 ft amit neki kell befizetni,erről majd a Nav fog csekket küldeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!