SZJA egyéb kategórába pontosan miket lehet beírni? Pl. Jogdíjat be lehet írni?
Az adóköteles jogdíjról ugyanúgy adnak ki a bevalláshoz igazolást, mint bármely más bevallásköteles jövedelemről, bevételről.
Abból ki lehet indulni, hogy melyik sorba sorolandó.
nekem pl. külföldről származik, és nem adnak semmi papírt
kérem az válaszoljon, aki tud
... akkor ezt a fontos információt is oszd meg máskor velünk... :)
Ha EU-s országból származik, vagy olyan országból, amelynek van Magyarországgal kettős adózást kizáró egyezménye, akkor nem kell a külföldön/külföldről megszerzett jövedelmet bevallani, ugyanis ott adózzák le. Kétszer pedig nem kell...
USA-val ha jól tudom van. Jól tudom?
Ugyanakkor nem értem mit adóznak le. Az ottani cég adózik a saját jövedelme után, de nem az enyém után.
Nem tudom, hogy az USA-nak milyen adótörvényei vannak, csak a magyarországit ismerem.
Engedj meg egy telefont a NAV ügyfélszolgálatára, és akkor kiderül, hogy kell-e vagy sem...
Hetek óta teszed fel a kérdéseid erről, mindig csak részinformációkat közölve.
Ha már a neten nem nézel utána, akkor fogadd meg az előző kérdéseidnél válaszolók javaslatát:
Már többen és többször javasolták, hogy menj el egy könyvelőhöz, akinek megmutatod a papírjaid és elmondod részletesen, hogy mi van (volt)
De:
"3.4. Kamat, jogdíj
A magyar illetőséggel bíró magánszemélynek fizetett kamat vagy jogdíj (például a
szerzői jogdíj, a találmány felhasználásának fejében fizetett ellenérték) az
Egyezmények többsége szerint Magyarországon adóztatható. Ugyanakkor mindkét
jövedelemtípus esetében előfordul, hogy egyes Egyezmények a jövedelem
adóztatásának jogát – meghatározott mértékig – a jövedelem forrásának állama
számára is lehetővé teszik. Amennyiben a jövedelem mindkét államban adóztatható, az
osztaléknál leírtak megfelelően alkalmazhatóak.
nav.gov.hu/.../4._fuzet___Maganszemelyek_kulfoldrol_szarmazo_jovedelmenek_ad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!