15 ezer ft-os jövedelemről is kell adóbevallást készíteni?
Középiskolás vagyok, egy versenyen nyertem 15000ft-ot, és kaptam a/4-es borítékot és papírokat a NAV-tól.
Nem dolgozom, a versenyen nyert díjon kívül más jövedelmem nem volt az évben. Erről kötelező adóbevallást készíteni, vagy ilyen kis összeget nem vizsgálnak? (két megkérdezett nyertestársam nem készít,mivel alacsony az összes és szerintük nem lesz belőle probléma, ez igaz?) Ha készítsek,hogyan kell megcsinálni az adóbevallást?
Itt az áll az 1. fejezet 6. pontjában, hogy pénzbeli nyeremény után nem kell. Maga a hivatkozott paragrafus egyébként azt írja, hogy az adót a kifizetőnek kell levonnia és befizetnie. [link]
Mondjuk, efelől még bevallást kéne készíteni. A nyereményedhez nyilván adtak egy lszámolást is, amin ennek rajt kell lennie.(De nem értem, hogy a szüleid mért hagynak ezzel a kérdéssel magadra, és hogy mért nem érdeklődtök telefonon 2 perc alatt a NAV-nál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!