Ha valaki 5-5 és fél hónapon át nem fizette maga után a TB-t, akkor számíthat valami plusz bírságra - ha utólag bemegy a NAV-hoz - a havi TB járulék megfizetésén kívül?
a biztosítási jogviszony megszűnését követő 46. naptól keletkezik, amennyiben a korábbi jogviszony legalább 45 napig fennállt, vagy a 45 napnál rövidebb biztosítási jogviszonyt megelőző 30 napon belül volt 45 napnál hosszabb időtartamú biztosítási kötelezettség alá tartozó jogviszonya,
amennyiben a biztosítási jogviszony 45 napnál rövidebb volt a megszűnését megelőzően, akkor az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság azzal az időtartammal hosszabbodik meg, amennyi ideig a jogosultsági feltétel fennállt, és a járulékfizetési kötelezettség a megszűnést követő naptól kezdődik (pl. ha a biztosítási jogviszony 30 napig állt fenn, akkor a járulékfizetési kötelezettség a biztosítási jogviszony megszűnését követő 31. naptól áll fenn),
Késedelmi kamat és bírság biztos lesz.
Elsőnek: Köszönöm a válaszod. Remélem a bírság nem lesz neki túl magas, nem tudom ilyen esetben mit számolnak fel még pluszban.
Előtte mielőtt törölték volt rendszeresen vonva tőle a TB, mert vagy dolgozott vagy a két munkahely között aktív munkakeresőként volt nyilvántartva, és kapott valami kevés kis pénzt havonta. Minden esetben be kell menni a NAV-hoz, vagy más úton is el lehet ezt intézni?
Bírság szinte biztos nem lesz. Hiába lehetőség, nem szokott vele élni a NAV. Én legalábbis még egyet sem láttam, pedig nap, mint nap találkozom ezzel a problémával. :)
Késedelmi pótlék rakódik rá majd, de az nem egy észvesztő összeg.
Nem tudom, hogy melyik részét akarod intézni, de a papírmunka ügyfélkapun keresztül is intézhető, a befizetés pedig bankon keresztül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!