Illeték bélyeg visszatérítése, hogyan? Többi lent.
Januàrban végrehajtàsi kifogàst nyújtottam be az adóhatósàghoz, melynek illetéke 5 ezer ft volt.De visszavontam, miutàn finoman utaltak rà, hogy nincs értelme.
(Ha utaltam volna hamarabb visszakaphattam volna az illetékbélyeg értékét )
Az az osztàly munkatàrsa , akihez beérkezett az iratom, annyit mondott , hogy majd utàna jàr ennek, de jó lenne tudni visszalehet-e kapni azt az 5 ezer ft-ot.
Talàltam az oldalon (nav) egy illeték visszautalàsi kérelmet, ami illeték bélyegre is vonatkozhat.Viszont ràkellene ragasztanom.Ezzel csak az a gond, hogy én nem kaptam vissza visszavonàs utàn az illetékbélyeggel ellàtott levelemet.
Ilyenkor mi a teendő?Kérhetek személyesen az ügyfélszolgàlaton ilyen nyomtatvànyt?Az az ügyszàm, amivel bekönyvelték a v.kifogàsom meg van természetesen.De a végrehajtàsi osztàly nem talàlja az emlitett iratot.:( Meddig vàrjak a ügyintéző jelentkezésére szerintetek? Addig ne csinàljak semmit?
Véleményem szerint nem jár vissza ez az illeték, hiszen a végrehajtási kifogást benyújtottad. Az, hogy közben meggondoltad magad...
Ha megtalálják az említett iratot, a ráragasztott illetékbélyeget biztosan nem fogják "legőzölni" róla.
Benyújtottad, teljesen jogosan van rajta a bélyeg.
Az illeték visszautalási kérelem arra vonatkozik, ha még nem használtad fel a bélyeget, és nincs rá szükséged, akkor visszafizetik a kérésedre.
Tudom, hogy nem a bélyeget akarod vissza, hanem az értékét, de a visszaigényléskor rá kell ragasztani azt az illetékbélyeget, amelynek az árát visszakéred. Logikus... nem cserélem ki addig a szakadt tízezresed újra, amíg a szakadtat be nem szolgáltatod. :)
Tartom magam ahhoz, amit előzőleg leírtam, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a dolog vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!