Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az önkéntes nyugdíjpénztári...

Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés után járó adó kedvezményt melyik sorba kell írni a 1553-mas nyomtatványon?

Figyelt kérdés
Ezt a kedvezményt az apeh a magánnyugdíjpénztárnak utalja?
2016. márc. 31. 18:58
 1/1 anonim válasza:

Oda utalják, ahova te kéred, ha a nyugdíjpénztárba szeretnéd, azt kell megjelölni.

Nekem van önkéntes nyugdíjpénztáram és egészségpénztáram is, mindkettő után jár adókedvezmény, mindkettőhöz lehet utaltatni ezt a pénzt, meg kifizetik nekem a saját bankszámlámra is, ha oda kérem, vagy hozza a postás a lakcímemre, ha úgy kérem. Egyidejűleg viszont tudtommal csak egyféle formában kérheted. Én a nyugdíjpénztárba szoktam kérni, ha már van visszatérítésem, az menjen tartós megtakarításba, az egészségpénztár folyamatosan forog, mondjuk ha sokat betegeskednék, valószínűleg inkább oda kérném, de nálam ez nem játszik.

2016. ápr. 8. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!