Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés után járó adó kedvezményt melyik sorba kell írni a 1553-mas nyomtatványon?
Figyelt kérdés
Ezt a kedvezményt az apeh a magánnyugdíjpénztárnak utalja?2016. márc. 31. 18:58
1/1 anonim válasza:
Oda utalják, ahova te kéred, ha a nyugdíjpénztárba szeretnéd, azt kell megjelölni.
Nekem van önkéntes nyugdíjpénztáram és egészségpénztáram is, mindkettő után jár adókedvezmény, mindkettőhöz lehet utaltatni ezt a pénzt, meg kifizetik nekem a saját bankszámlámra is, ha oda kérem, vagy hozza a postás a lakcímemre, ha úgy kérem. Egyidejűleg viszont tudtommal csak egyféle formában kérheted. Én a nyugdíjpénztárba szoktam kérni, ha már van visszatérítésem, az menjen tartós megtakarításba, az egészségpénztár folyamatosan forog, mondjuk ha sokat betegeskednék, valószínűleg inkább oda kérném, de nálam ez nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!