Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vámkezelés? Valaki segítsen...

Vámkezelés? Valaki segítsen légyszi

Figyelt kérdés
Szóval rendeltem aliexpressről, de az eredeti ár túllépte volna a 45,1 eurós vámhatárt ezért megkértem az eladót hogy 45euró alatti árat tüntessen fel, ezt meg is tette. Most kaptam a DHL-től egy emailt hogy csomagom érkezett vagy érkezni fog és mivel ugye eu-n kívülről jön, vámkezelés alá fog esni, mellékelték is a számlát, azon 45eu alatti ár van, illetve hogy ajándékként küldték nem áruként. Most akkor el kell küldenem a papírokat vagy nem? Még azt sem tudom megérkezett-e ide, fent is csak azt írták hogy érkezett vagy érkezni fog. Meg a számlán az ár eleve 45,1 euró alá esik, és ajándékként tüntették fel szóval nem nagyon értem hogy most mi van.
2016. márc. 25. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
elküldöd az alis snapshotot, aztán ha a NAV úgy hondolja hogy ez reális akkor majd ha megjön csak a 27% os áfát kell kifizetned.
2016. márc. 25. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Az van, hogy a vámosok telibexarják, hogy a kínai milyen értéket ír a csomagra és azt is, hogy milyen (kamu) számlát mellékel mellé. Azt meg pláne, hogy "ajándék", nem ma jöttek a 6:20-assal...

Kérni fognak tőled egy utalási / fizetési bizonylatot, ami bizonyítja, hogy mennyit fizettél a termékért.

Ha ezt előre elküldöd nekik akkor egy csomó időt spórolhatsz magadnak.

Néha elég nekik egy alis print screen is, de előre szólok, hogy ha képbe van a vámos (és egyre inkább képbe vannak) és levágja, hogy esetleg nem azt vagy nem annyiért akarod leadni akkor ugyan úgy be fogja kérni a bankkivonatot és nagyon morcosak lesznek, ha a kettő nem egyezik meg.

2016. márc. 25. 15:20
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, utolsó ha lekérik és kiderül hogy nem egyezik akkor milyen következményei lehetnek?
2016. márc. 25. 15:52
 4/4 anonim válasza:
A kis érték miatt bírság és/vagy szabálysértési eljárás is lehet belőle!
2016. márc. 26. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!