Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Lelehet bukni, ha nem adózok?

Lelehet bukni, ha nem adózok?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és rendszeres bevételem van 2 PTC oldalból, valamint saját honlapomon elhelyezett hirdetésekből (Adsense). A 3 forrásból összesen havonta 25-30 ezer FT jön össze. A pénzt paypalra kérem ki és utána utalom tovább a számlámra. Általában csak 2 havonta szoktam készpénzbe levenni.

Szerintetek adózzak? Vagy ilyen kis összegnél még ellehet sumákolni a dolgot? Mi van akkor, ha lebukok és már lassan 1 éve csinálom ezt a dolgot?

2016. márc. 15. 01:29
 1/6 anonim ***** válasza:
adsense-t mióta lehet paypalra utaltatni?
2016. márc. 15. 01:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem nem lehet. Én hibám, hülyén fogalmaztam... Na szóval havi 30 ezer összejön. Csak a PTC oldalakról kérem paypalra. Adsensen a kifizetési minimumot kb 2 hónap alatt szoktam elérni és ha ez meg van akkor utalom paypalról is a pénzt.
2016. márc. 15. 01:50
 3/6 anonim ***** válasza:
35%
Azaz még irogasd ki a netre hogy biztos lebukj:D
2016. márc. 15. 03:09
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

1. Igen, le lehet bukni.

2. Már azzal lebuktattad magad, hogy ezt a kérdést kiírtad.

3. Ha nem akarod, hogy a büntetés miatt a gatyád is rámenjen a büntire, akkor bizony érdemes adóbevallást erről is készíteni (és persze kötelező is).

2016. márc. 15. 08:48
 5/6 A kérdező kommentje:

De kb a felét le kell akkor adóznom :/

Amúgy ha senkinek se mondom és csak simán utalgatom a pénzt arra is felfigyelnének? Nem nagy összegről van szó, de nem tudom mennyire ellenőrzik ezeket

2016. márc. 15. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Így működik ez a rendszer...

Pont ez az.....utalás, banki / posta átutalás / netes pénzügyi műveletek / kártyás vásárlás..hívhatom bárminek, ezeket könnyedén leellenőrzik és könnyen jöhet a bünti is.

Bármire felfigyelhetnek, bármilyen tranzakcióra.

Ha valamit nem vallasz be, amit törvényileg kellene (a Te esetedben kellene), megpróbálhatod kijátszani a törvényt, de az kockázattal jár.

Nem lehet tudni, kit, mikor, miért, mennyi összeg miatt vesznek elő.

Beszélj könyvelővel. A szakmai tanácsuk nagyon sokat tud segíteni.

2016. márc. 15. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!