Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért van ez, és miért nem...

Miért van ez, és miért nem tesznek ellene semmit?

Figyelt kérdés
Ma voltam a vásárba. Jómagam évek óta egyéni vállakozó vagyok. De amit ott láttam teljesen felháborító. Bármit vettünk, bármelyik árusnál, semmiről nem kaptunk nemhogy számlát, de még nyugtát sem. És most nem a földről 3 szem mákot áruló 95 éves marika néniről van szó. Ha én 5 ft-ot nem fizetek be, azonnal inkasszó van a számlámon, és akár több százezer ft-os bírságokkal fenyegetnek. Ezeket meg senki nem ellenőrzi??? Miért? Gyakorlatilag folyamatosan megy a zsebbe a pénz, teljesen adózatlanul. Így könnyű boldogulni... Akár az egész banzájt a helyszínen be lehetne záratni, mert gyakorlatilag senki nem ad nyugtát. Illetve ha ad, arra azért kíváncsi lennék, hogy abból mennyi köt ki végül a könyvelőnél? A jöttment román/cigány stb árusról már nem is beszélek. Na azok hogy adnak nyugtát? Szerintem adószámuk sincs, nemhogy nyugtatömbje, az esetlegesen kiszabott bírságokat ezektől hogy hajtják be??? Elég csak végigsétálni a sorokon, szinte az összes árus sunnyog, lop csal, már a szeme állásán látszik. Vásárlás közben a többi árusnál vásárolókat is figyeltem, azok sem kaptak nyugtát semmiről. Most lehet ezért lehurrogni meg köcsögözni, de azért elég felháborító, hogy tölem az utolsó fillért is bevasalják, ezekkel meg senki nem csinál semmit.
2016. márc. 13. 14:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Oké, kiháborogtad magad. És most mit vársz? Mert láthatóan te se csináltál semmit ezellen, a hőbörgésen kívül.
2016. márc. 13. 17:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt várom, hogy az erre létrehozott hatóság ne csak azokat vegázlja akik egyébként teljeseb legálisan működnek, mert azokat ugye könnyű utolérni, meg ne a földről 3 szem almát áruló marika nénit, hanem a kérdésben is fejtegetett egyéneket. Mindig tele vannak a híroldalak hogy ilyen meg olyan piacon lecsaptak az ellenőrök, én eddig egyet sem láttam az elmúlt 20 évben.
2016. márc. 13. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Jólvan, oké, nyugi. Megteheted te is a bejelentést. Mire vársz?
2016. márc. 13. 18:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van. Sőt, továbbmegyek a 3 szem almát áruló Marika nénit is meg kell büntetni, de csak akkor, ha hatékonyan és eredményesen mindenki mást is ellenőrizni tudnak, akinek nyugtát/számlát kéne adnia.
2016. márc. 13. 19:42
 5/8 A kérdező kommentje:

3-as:

Ne aggódj, írok a NAV-nak, pusztán kíváncsiságból, hogy ugyan mit válaszolnak....

2016. márc. 13. 20:59
 6/8 anonim válasza:
És ha neked szar volt, legyen másnak is szar. Gratulálok! Tipikus undorító magyar mentalitás.
2016. márc. 29. 18:29
 7/8 A kérdező kommentje:

6-os:

nem jól látod a dolgokat...

ha nekem be kell tartanom a játékszabályokat, akkor másnak miért nem, és főleg miért marad büntetlenül?

2016. ápr. 5. 11:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Ismét voltam/voltunk a vásárba, több árusnál is vásároltunk. "Természetesen" egyik helyen sem kaptunk se nyugtát, se számlát. Hogy merik ezt megtenni?
2016. ápr. 11. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!