Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi kell a webshopom üzemelteté...

Mi kell a webshopom üzemeltetéséhez?

Figyelt kérdés
Készítettem egy webshopot és különböző termékeket szeretnék árulni pl. cipőket. A webshop össze van kötve a PayPalommal, ide érkezik pénz. Termékenként kb. 2000 ft az enyém, egy termék nekem 8000 ft-ba kerül. Nincs készletem, én is tovább adom a rendelést és PayPalon keresztül küldöm tovább a pénzt és rendelem meg egyenesen a vásárló címére világszerte. A PayPalomon marad a profitom, amit aztán a saját bankszámlámra utalok át. Egy hónapja indítottam, jelenleg kb 200 ezer ft forgalmam, azon 40-50 ezer ft profitom volt. A technikai megvalósításhoz és marketinghez értek csak, de a pontos jogi hátterét nem ismerem, csak elindítottam az üzletet, azonban szeretném legálisan csinálni, pláne ha beindul és nagyobb lesz a forgalom. 25 éves egyetemi hallgató vagyok jelenleg. Mit kell ehhez tennem?

2016. márc. 4. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Vállalkozónak kell lenned, a webshopot bejelenteni az adatvédelmi biztosnál (adatkezelési számot kell kérni), plusz kell egy könyvelő, aki az egész bürokráciát rendezi. Számlázás esetedben e-számlával a legegyszerűbb.
2016. márc. 4. 22:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Mit kell nekem ehhez tennem? Milyen költésge van?
2016. márc. 5. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Már egy hónappal ezelőtt ezekkel kellet volna kezdened:

(2. válasz)

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..

Most kicsit "Demoklész kardja", hogy felhívtad e magadra a kérdéseddel a figyelmet, amiért büntethetnek, vagy lesz egy jó akaród, aki bejelenti az illegális tevékenységed.

2016. márc. 5. 16:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Közben kidolgoztam az ötletet és csináltam egy üzleti tervet, úgy tűnik KATÁs leszek. Majdnem minden tiszta, leszámítva egy dolgot.

Tegyük fel, hogy nálam vásárol valaki mondjuk Finnországból. Nem készlettel dolgozom, hanem az ellátótól megrendelem én is a terméket, akinek leadom a vásárló címét és egyenesen oda küldi az ellátó mondjuk amerikából vagy kínából a terméket, tehát én úgy kerestem rajta pénzt, hogy a termék valójában tovább lett rendelve stb. Ez működhet? Hogyan tudom igazolni mennyit fizettem én az ellátónak?

2016. márc. 10. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:

Működhet.

Te is kapni fogsz egy számlát az "ellátótól", azzal igazolod, hogy mennyiért vetted a terméket, Te pedig számlázol a Te áraddal a finnországi megrendelő felé.

Annyi, hogy majd még azt kell eldöntened áfakörös leszel e vagy sem. Mivel ha az vagy, akkor Eu-n belül nettó áron is vásárolhatnak tőled áfakörös cégek, vállalkozások.

2016. márc. 11. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!