Akinek nincs bejelentett állása, az továbbra is tudja csekken fizetni az egészségbiztosítási járulékot?
Köszönöm a választ!
Holnap megyek is intézkedni!
Lehet idén is csekken fizetni. Január 1-tól havi 4950 forint.
Ha már eddig is fizetted, akkor meg kellett volna kapnod az ez évi csekkeket.
Ha most jelentkezel be, akkor az APEH honlapjáról letöltöd a bejelentkezőt, kitöltöd, 2 példányban beküldöd, az egyiket leigazolva visszaküldik, azután küldik a fizetési kötelezettség határozatot.
Ha más módon vagy biztosított, nem kell fizetned.
Ha szociálisan rászorult vagy, az önkormányzat fizetio helyetted (kérelmezni kell)
A biztosítási jogviszony megszűnése utáni 45 napban -de ha kevesebb ideig voltál biztosított, akkor annyi napig- passzív jogon jogosult vagy az ellátásokra. Fizetni csak a 46. naptól kell. Így is kell bejelentkezni.
Nyár végéig fizettem csekken, de pont mikor elfogyott a csekk, akkor lett bejelentett állásom (amúgy nem is küldtek csekket).
Ez a munka február közepén megszűnt. Ezek szerint, érvényes rám ez a 45 napos passzív dolog, és a márciusi csekket ne is fizessem be (tudom, kicsit késtem vele)?
Amikor bejelentett állásod lett, a munkáltató bejelentette az APEHnek, hogy van biztosítási jogviszonyod. Tavalytól ilyenkor nem kell neked küldeni a változás bejelentőt, megszüntetik a fizetési kötelezettséget a munkáltató bejelentése alapján.
Ha nyár végétől február közepéig volt bejelentett állásod, akkor biztos több, mint 45 nap bedolgozottad van.
A munkaviszonyod megszűnése utáni 45 napban még passzív jogon biztosított vagy. Csak március végétől, április elejétől kell bejelentkezned és fizetned. Attól függ, pontosan mikor volt az utolsó munkaviszonyos napod.
Nem vagy jogosult álláskeresési ellátásra? Mert ha igen, akkor amíg az áll.ker.járadékot, vagy segélyt kapod, szintén jogosult vagy a eü. ellátásokra, nem kell magad után fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!