SOS! Elakadtam a családi kedvezmény levezetésében a bevallásban?
Beírtam a munkaviszonyból származó jövedelmet 488.000ft.
már bérjövedelem 228.000 ft (8hóx28.500ft)
Az eltartottak után járó családi kedvezményhez beírtam a 750.000 ft
Ide mit kell még beírnom?
Az Ön által az adóelőleg megállapításánál jogszerűen érvényesített családi járulékkedvezmény összege Ide kell a 120.000ft beírni???
Az adóévre megállapított a családi járulékkedvezmény szempontjából figyelembe vehető egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege
Akkor ide a 488.000 és a 228.000-nak a két járulékát számoljam ki? 129.320ft?
Mi a más bérjövedelem??? Ez a gyes összegének tűnik, amit fel sem kell tüntetni.
Szóval innen indul az egész. Aki ennyire nem ért hozzá, ne sajnáljon egy csokit hozzáértő ismerőstől.
Köszi a vàlaszt!
Még annyi,hogy akkor a 488.000ft-nak az egészségbiztosítàsi és nyugdíjbiztosítàsi jàrulékàt kell beírni?
Gyest sehova nem kell feltüntetni? Mert abból is vontak te nyugdíjat.
Nyugdíjjárulékot vonnak, de te SZJA bevallást csinálsz. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
"családi járulékkedvezmény összege Ide kell a 120.000ft beírni"
A járulékkedvezményhez semmit nem kell írnod, ha te adóból érvényesítettél 120.000 Ft-ot év közben.
"Akkor ide a 488.000 és a 228.000-nak a két járulékát számoljam ki? 129.320ft?"
Szállj már le a 228.000 Ft-ról, a GYEST NEM KELL FELTÜNTETNI SZJA BEVALLÁSBAN, MERT AZ NEM SZJA KÖTELES!!!
Szerintem is csináltasd meg olyannal, aki ért hozzá.
De, előző, be kell írni a járulékot, mert ilyen jövedelem mellett tud érvényesíteni járulékkedvezményt.
Kérdező, kellenek az adatok az igazolásodról, mert nem tudhatjuk, mennyi volt a havi bruttód, így nem tudjuk, betakarta-e a kedvezményedet, vagy volt már év közben is járulékkedvezményed.
Kellenek ezek az adatok: miről beszélünk? Munkabér vagy táppénz, gyed, ha utóbbi, akkor esetleg passzív jogon kapod-e.
Mennyi a megállapított egbizt és nyugdíjjárulék, mennyi a levont, mennyi az igénybe vett családi JÁRULÉKkedvezmény, levont szja.
Na, majd akkor tudok segíteni, hova mit írj...
Nem, nem kell beírni a járulékot, mert GYES-ből, és GYET-ből NEM lehet érvényesíteni járulékkedvezményt!
Úgyhogy még egyszer mondom, a gyesnek SEMMI köze az SZJA bevalláshoz!!!
Embörök!
A 28500 az rendszeres cocciális segíj!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!