Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SOS! Elakadtam a családi...

SOS! Elakadtam a családi kedvezmény levezetésében a bevallásban?

Figyelt kérdés

Beírtam a munkaviszonyból származó jövedelmet 488.000ft.

már bérjövedelem 228.000 ft (8hóx28.500ft)

Az eltartottak után járó családi kedvezményhez beírtam a 750.000 ft

Ide mit kell még beírnom?

Az Ön által az adóelőleg megállapításánál jogszerűen érvényesített családi járulékkedvezmény összege Ide kell a 120.000ft beírni???

Az adóévre megállapított a családi járulékkedvezmény szempontjából figyelembe vehető egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék összege

Akkor ide a 488.000 és a 228.000-nak a két járulékát számoljam ki? 129.320ft?

2016. febr. 25. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi a más bérjövedelem??? Ez a gyes összegének tűnik, amit fel sem kell tüntetni.

Szóval innen indul az egész. Aki ennyire nem ért hozzá, ne sajnáljon egy csokit hozzáértő ismerőstől.

2016. febr. 25. 13:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a vàlaszt!

Még annyi,hogy akkor a 488.000ft-nak az egészségbiztosítàsi és nyugdíjbiztosítàsi jàrulékàt kell beírni?

Gyest sehova nem kell feltüntetni? Mert abból is vontak te nyugdíjat.

2016. febr. 25. 16:09
 3/7 anonim ***** válasza:

Nyugdíjjárulékot vonnak, de te SZJA bevallást csinálsz. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

"családi járulékkedvezmény összege Ide kell a 120.000ft beírni"

A járulékkedvezményhez semmit nem kell írnod, ha te adóból érvényesítettél 120.000 Ft-ot év közben.

"Akkor ide a 488.000 és a 228.000-nak a két járulékát számoljam ki? 129.320ft?"

Szállj már le a 228.000 Ft-ról, a GYEST NEM KELL FELTÜNTETNI SZJA BEVALLÁSBAN, MERT AZ NEM SZJA KÖTELES!!!

Szerintem is csináltasd meg olyannal, aki ért hozzá.

2016. febr. 25. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:

De, előző, be kell írni a járulékot, mert ilyen jövedelem mellett tud érvényesíteni járulékkedvezményt.

Kérdező, kellenek az adatok az igazolásodról, mert nem tudhatjuk, mennyi volt a havi bruttód, így nem tudjuk, betakarta-e a kedvezményedet, vagy volt már év közben is járulékkedvezményed.

Kellenek ezek az adatok: miről beszélünk? Munkabér vagy táppénz, gyed, ha utóbbi, akkor esetleg passzív jogon kapod-e.

Mennyi a megállapított egbizt és nyugdíjjárulék, mennyi a levont, mennyi az igénybe vett családi JÁRULÉKkedvezmény, levont szja.

Na, majd akkor tudok segíteni, hova mit írj...

2016. febr. 25. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell beírni a járulékot, mert GYES-ből, és GYET-ből NEM lehet érvényesíteni járulékkedvezményt!

Úgyhogy még egyszer mondom, a gyesnek SEMMI köze az SZJA bevalláshoz!!!

2016. febr. 25. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Az úgy megvan, hogy azzal kezdi, munkaviszonyból származó jövedelem is van?????? (ami simán lehet gyed, ha kifizetőhely a munkáltató, mert akkor az első sor)
2016. febr. 25. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Embörök!

A 28500 az rendszeres cocciális segíj!!!

2016. febr. 26. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!