Adóbevallásba hova kell beírni azt az összeget ami fémhulladék eladásból keletkezett?
Figyelt kérdés
ott már ugye vontak is le belőle adót. azt is fel kell tüntetni valahol?2016. febr. 23. 13:26
1/6 anonim válasza:
benne van a kitöltésiben, nem kell bevallani, nem kell feltüntetni.
2/6 A kérdező kommentje:
de biztosan be kell...szerintem :D csak a 200 ezer alatt nem. és 600 ezer felett kell adózni...vagy valami hasonló...
2016. febr. 23. 14:37
3/6 A kérdező kommentje:
..bár nem tudom akkor mi van azzal amit már ott a helyszínen le is vontak belőle...
2016. febr. 23. 14:50
4/6 anonim válasza:
HA biztosdan tudod, mi a francért kérdezel???
A fémkereskedelmi engedélyköteles anyag (fémhulladék) átruházására tekintettel szerzett bevételből 25% számít jövedelemnek a magánszemély esetében. Az adót a kifizető vonja le, és a magánszemélyt más adókötelezettség nem terheli, vagyis a fémhulladék átruházásából származó jövedelmet Önnek nem kell bevallania. Az ezen a módon megszerzett bevételt nem kell figyelembe venni a 600 000 forintos bevételi határ megállapítása során.
Szóval nem kell bevallanod, és a 600ezres határba sem számít bele.
6/6 anonim válasza:
"de biztosan be kell...szerintem :D"
Minek kérdezed? írd ahová akarod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!