Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallásba hova kell...

Adóbevallásba hova kell beírni azt az összeget ami fémhulladék eladásból keletkezett?

Figyelt kérdés
ott már ugye vontak is le belőle adót. azt is fel kell tüntetni valahol?
2016. febr. 23. 13:26
 1/6 anonim ***** válasza:
benne van a kitöltésiben, nem kell bevallani, nem kell feltüntetni.
2016. febr. 23. 13:43
 2/6 A kérdező kommentje:
de biztosan be kell...szerintem :D csak a 200 ezer alatt nem. és 600 ezer felett kell adózni...vagy valami hasonló...
2016. febr. 23. 14:37
 3/6 A kérdező kommentje:
..bár nem tudom akkor mi van azzal amit már ott a helyszínen le is vontak belőle...
2016. febr. 23. 14:50
 4/6 anonim ***** válasza:

HA biztosdan tudod, mi a francért kérdezel???

A fémkereskedelmi engedélyköteles anyag (fémhulladék) átruházására tekintettel szerzett bevételből 25% számít jövedelemnek a magánszemély esetében. Az adót a kifizető vonja le, és a magánszemélyt más adókötelezettség nem terheli, vagyis a fémhulladék átruházásából származó jövedelmet Önnek nem kell bevallania. Az ezen a módon megszerzett bevételt nem kell figyelembe venni a 600 000 forintos bevételi határ megállapítása során.

Szóval nem kell bevallanod, és a 600ezres határba sem számít bele.

2016. febr. 23. 16:35
 5/6 anonim ***** válasza:
A tippmix jövedelem mellé.
2016. febr. 23. 23:55
 6/6 anonim ***** válasza:

"de biztosan be kell...szerintem :D"

Minek kérdezed? írd ahová akarod

2016. febr. 24. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!