Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi az a PIN kód az adózásnál?

Mi az a PIN kód az adózásnál?

Figyelt kérdés

A köv. levelet kaptam a NAV-tól:Tájékoztatom,hogy az Ön által benyújtott 1453-as személyi jövedelemadó bevallásában igényelt Pin kódot nem tudja az Adóhivatal megképezni,mivel...

Ez január 14.-ei keltezésű levél.Én nem írtam a NAV-nak és a munkáltatómnak jan. 18.-án jeleztem,hogy én készítem el a bevallásomat.

2016. febr. 16. 09:08
 1/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
A 1453 a 2014-es (tavalyELŐTTI) adóbevallásod, amit tavaly legkésőbb májusig kellett beadnod.
2016. febr. 16. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:
NAV ÜCC-hez (telefonos ügyfélszolgálat) lehetett tavaly ügyfélazonosítót igényelni a bevallással együtt. Ezt hívják PIN-nek. Hogy miért nem sikerült, azt leírták neked.
2016. febr. 16. 09:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Az adóbevallásom 2004-óta magam készítem és sosem volt semmi gond,ezért nem értem.Mindig csak csak egy munkáltatóm volt és a béren kívül sincs más bevételem.
2016. febr. 16. 11:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó. Ki mondta, hogy gond van a bevallással?
2016. febr. 16. 11:34
 5/5 anonim ***** válasza:

" Ön által benyújtott 1453-as személyi jövedelemadó bevallásában igényelt Pin kódot nem tudja az Adóhivatal megképezni,mivel...

Ezt írták. Tehát nem a bevallásoddal van gond, hanem a 2014. évről szóló bevallási nyomtatványon igényeltél PIN kódot (telefonos ügyfélszolgálathoz), amit valamiért nem tudtak megképezni, erről értesített a NAV.

Lehet, hogy nem is tudsz róla, hogy ilyet kértél, mert valahova valamilyen X-et tettél, ahova nem is akartál. :)

2016. febr. 16. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!