Attila1962 kérdése:
Az Amazon. Co. Uk oldalról rendelek (Eu-n belül) akkor elvileg az oldal kifizeti a magyar áfát?
Figyelt kérdés
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ha az amazon.co.uk oldalról rendelek (Eu-n belül) akkor elvileg az oldal kifizeti a magyar áfát? Van olyan is ahol ez az áfa érték 0% ebben az esetben én ezt hogy fizetem be, vagy minden esetben az amazon rendezi?2016. febr. 15. 11:31
1/3 anonim válasza:
Nem egészen így működik. Ha egy EU-s országból vásárolsz, akkor annak az országnak fizeted az áfát, ez esetben Nagy-Britanniának. Az árban általában már benne van az áfa. Szerencsére az ott kicsit kevesebb, nem 27% mint itt. Annak idején 2004 május 1. előtt is vásároltam UK-ból és akkor úgy volt, hogy a brit áfát nem kellett megfizetni, a terméket odaadták nettó áron. Ámde a magyar vámhatóság rárakta a hazai áfát. Az EU-ba való belépéssel ez megváltozott arra, amit mondtam. A brit áfát (VAT) fizeted a brit államkasszának, ahogy az angol vevők is.
2/3 A kérdező kommentje:
Ha jól értem, akkor eu-n belül csak egyszer kell áfát fizetnem ,amit az amazon a szállítási költséggel együtt felszámol a rendelésnél. A kérdésem konkrétan arra irányult, hogy megrendelésnél látom hogy valamelyik cég számol fel Vat-ot ( x font) de sok helyen a Vat-nál 0 van. Gondolom azért mert belekalkulálták az árba. Köszönöm válaszod!
2016. febr. 15. 11:54
3/3 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy hogy honnan jön az áru. EU határokon belül? Akkor nincs külön vám és áfa.
De ha Kína vagy USA stb akkor 50 dollár felett van vám és áfa amit itthon fizetsz meg pluszban az ár és a szállítási költségre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!