Mennyibe kerülne ha ajándékozás címszó alatt átíratnám a kiskorú gyermekemre a lakásunk tulajdonjogát?
Fiamra írattam a lakásrészemet. Ügyvéd 20.000.- Földhivatal 6500.- Ennyi. Nincs illeték.
naj1942@gmail.com
Én ilyet sose tennék. Kizárólag akkor, ha sumákolni akarok valami miatt. De nem akarok, és elképesztő hülyeségnek tartom, hogy a kiskorú gyerekemre írassak bármit is. Egyszerűen ez által kizárom magam a saját tulajdonom feletti rendelkezési jogból.
De mindenki maga tudja... :)
Szerintem a 20.000.- Ft-os ügyvédi munkadíj nagyon alacsony. Mi ennyiért nem dolgozunk (max. régi jó barátoknak).
Rendszeresen készítek adásvételi és ajándékozási szerződéseket.
A földhivatali igazgatási szolgáltatási díj 6.600.- Ft.
Egyenesági rokonok közötti ajándékozás után nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. A NAV felé a B400-as adatlapot is mi szoktuk benyújtani az ügyfelek helyett.
3-as válaszoló vagyok.
Sajnálom, hogy ilyen gondjaid vannak, de én még csak véletlenül sem írtam azt, hogy sumák vagy! Azt írtam, hogy én akkor tennék ilyet, ha sumákolni akarnék, egyébként nem. Tehát magamról beszéltem, nem Rólad!
Ha haszonélvező van az ingatlanon, akkor teljesen mindegy, hogy kinek a tulajdonában van az ingatlan, a haszonélvezeti jog ugyanúgy fennáll rajta. Tehát a leírt gondodat ez nem oldja meg, ettől még a haszonélvező elihassa az egész házat.
Úgy már igen, ha a tulajdonjog váltáskor lemond a haszonélvezeti jogáról. Akkor van csak értelme az egésznek, egyébként nem.
Konkrétan a haszonélvező "rendelkezik" az ingatlan felett, csak eladni nem tudja, de minden másra neki van joga.
Nav nincs, földhiv.6600. munkadíj min 50-100
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!