Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A NAV megmondja, mennyi adót...

A NAV megmondja, mennyi adót kéne bevallanom?

Figyelt kérdés

Semmi kedvezményem nincs, a minimálbér feletti részt kéne bevallani, de munkáltató azt mondja, hogy az alatt voltam, de inkább szeretném, hogy a NAV mondja meg...

Ügyfélszolgálat vagy valami nyomtatvánnyal lehet ilyet igényelni?

2016. febr. 4. 18:43
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

minimálbér alatt nem dolgozhatnál

M30-as nyomtatványt kaptál a munkahelyeden? egyáltalán be vagy jelentve? bérpapírjaid vannak?

2016. febr. 4. 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Miért ne dolgozhatna minimálbér alatt? Lehet részmunkaidő, vagy közfoglalkoztatás is, ami nem éri el a minimálbért.

A munkaadódnak kellett kiadni egy 15M30-as nyomtatványt, amin rajta van mennyi volt a bruttód és hogy mennyi adót fizetett be, ez alapján kell elkészíteni az adóbevallást.

2016. febr. 4. 19:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmaznak, így nem kötelesek M30asat adni. A mentesített keretösszeg (munkanapok x minimálbér) feletti részt kell bevallani jogszabály szerint. Munkáltató azt mondja hogy ez alatt a mentesített keretösszeg alatt vagyok. Szabály szerint nem. Ők azt állítják befizettek utánam minden adót. :(
2016. febr. 4. 19:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Ahha, akkor a 15M30asat kell kérnem, remélem...
2016. febr. 4. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

A mentesített keretösszeg nem minimálbér, bár az az alapja.

4830/nap, ha szakképesítést nem igénylő, 5620, ha szakképesítést igénylő munkakörben dolgoztál.

KAptál x forintot, y napra. X-ből kivonod a mnetesített keretösszeg és a napok számának szorzatát, és az eredmény 16%-át kell befizetned.

De ha kell segítség a bevallás kitöltéséhez, priviben küldj számokat, és elmondom, melyik sorba mi kerüljön.

2016. febr. 4. 19:36
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

minimálbér alatt nem dolgozhatnál

Ez így ebben a formában nem igaz... részmunkaidő?

2016. febr. 4. 19:37
 7/8 anonim ***** válasza:

"minimálbér alatt nem dolgozhatnál

Ez így ebben a formában nem igaz... részmunkaidő?"

részmunkaidőre is van minimálbér, pont annyi, mint a teljes munkaidőre szóló órabére * annyi, amennyi órában dolgozik ;)

"454/2015. (XII. 29.) Kormányrendelet értelmében a minimálbér összege 2016 január 1 -től havibér esetén 111.000 Ft

Hetibér esetén: 25.550 Ft

Napibér esetén: 5.110 Ft

Órabér esetén: 639 Ft"

2016. febr. 4. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha egyszerűsített volt, akkor nincs m30-as, de legalábbis én arról a napról, amikor így dolgoztam kaptam egy papírt a munkáltatótól, azokat összeadva kiderül kell-e adót fizetned, de a kitöltési útmutató 9. oldalán le van írva.
2016. febr. 5. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!