Ez a 2009-es cikk az adószámos magánszemélyről még érvényes ma is?
Fogadjunk, Te az vagy, akinek most írtam nemrég egy másik kérdésnél az adószámos magánszemélyt.
Tuti, hogy ebben a formában nem érvényes, ugyanis 2012-ben volt egy csomó adóváltozás. De leírtam már Neked az előbb is és ebben a cikkben is írják:
" Azt javaslom, előtte mindenképpen tájékozódj az adóhivatalban, valamint mindenképpen kérd ki egy könyvelő, adótanácsadó véleményét a saját esetedre vonatkozóan!"
Értsd meg, hogy itt nem tudunk pontos, hivatalos választ adni. Írhatok Neked valami választ, de ha nem jót írtam és megbüntet a NAV, akkor az több százezer ft-odba kerül!
Nav-nak van Call Centere, fel kell hívni - a másik kérdésnél már leírtam, hogy hívd fel - és azonnal választ adnak.
Nem hiszem el, hogy ennyire nem érted: az adószámos magánszemély egy SPECIÁLIS DOLOG, nem minden fajta tevékenységre lehet kiváltani, bonyolult az adózása, de még azt sem árultad el, mit szeretnél csinálni?
(ennek ellenére én mégis megpróbáltalak tanácsokkal ellátni, a másik kérdésednél 1,5,7-es válaszoló vagyok)
Egyébként meg szívesen :-)
Már a másik kérdésénél (ezért "jó", ha több helyen kérdeznek ugyanarról - szétmennek a válaszok) megkapta a választ az adószámos magánszemélyre, mert benézett oda az az egyetlen ember itt a gyakorin, aki pontos, precíz választ tud adni.
De mivel a kérdező még mindig nem árulta el, milyen jellegű tevékenységre szeretné igényelni, ezért továbbra sem lehet tudni, hogy választhatja-e ezt vagy sem?
Elvileg jó rá az adószámos magánszemély, de többek között ilyenek (jogdíj) miatt mondtam, hogy hívd fel a NAV Call Centerét vagy még jobb, ha írásban kérsz állásfoglalást - mert ez már csak az Ő értelmezésükön múlik.
Az meg gondolom baromira nem lenne jó Neked, ha itt téves infokat kapnál, utána meg 100 ezres büntiket a nyakadba.
Nem nem akrtam segíteni, hanem ezek speciális dolgok, amiket még NAV-on belül is esetleg másképp értelmezhetnek (az egyik ért hozzá, a másik nem) - ezért lenne jó írásban állásfoglalást kérni, mely adózási forma megfelelő erre, melyik "legális".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!