Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA újraindításánál milyen...

KATA újraindításánál milyen adatlapokat kell beadni?

Figyelt kérdés
Most szüneteltetem, de hamarosan újraindul.
2016. jan. 15. 16:06
 1/4 anonim ***** válasza:
A könyvelőd melyiket javasolja?
2016. jan. 15. 22:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Sokat segítettél, köszönöm, egyébként nincs könyvelőm.
2016. jan. 16. 05:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Arra próbáltam célozni kedves kérdező, hogy a vízcsapból is "KATÁsnak nem kell könyvelő" szöveg folyik, azonban rengeteg vállalkozó - és nem kifejezettem rád gondolok - ad be a NAVnak (vagy épp pont nem ad be) mindenféle bevallást, ami vagy jó vagy nem, aztán végül mindig a könyvelőnél landol a dolog hogy hát rendbe kell tenni.

Ismét jelzem, nem személy szerint rád értem, hiszen semmilyen körülményt nem ismerek, nincs jogom és nem is szeretnék ítélkezni, ha így gondoltad volna elnézést érte.

Amire gondolsz szerintem, az nem adatlap, 2015.október 1-től változott az egyéni vállalkozók ügyintézése. A webes ügysegéden keresztül tudod a vállalkozásod szüneteltetését megszüntetni, mint egyéni vállalkozó, a helyi önkormányzat felé pedig egy változás bejelentő nyomtatványon kell a szünetelés megszűnésének tényét bejelenteni.

Ha a szünetelés alatt nem volt biztosítási jogviszonyod, akkor az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre is be kellett jelentkeznek, ennek megszűnését is szükséges bejelenteni a NAV-nak a 16T1011 nyomtatványon.

Szünetelés megszüntetése után pedig az egyéb szükséges bevallások még be kell nyújtani (pl.: '08 és '01 vagy NY)

2016. jan. 16. 08:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Eddig mindent magam intéztem ügyfélkapun keresztül, köszönhetően egy kedves könyvelőnek, aki elfelejtette elintézni. De előtte már egy másik is megszívatott, amiatt meg nekem kellett az NAV-hoz járkálni magyarázkodni. Nagyjából képben vagyok, de biztos ami biztos. Eü. járulékot meg most csekken fizetem, az is rendben van.
2016. jan. 16. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!