Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megnézhetem interneten kereszt...

Megnézhetem interneten keresztül, hogy be vagyok-e jelentve és fizetik-e utánam a különböző járulékokat?

Figyelt kérdés
2016. jan. 5. 19:17
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Ügyfélkapun

[link]

Ha még nincs, Okmányirodában igényelhetsz hozzáférést.

Kell hozzá személyi igazolvány, lakcímkártya és az e-mail címed.

[link]

[link]

[link]

2016. jan. 5. 20:43
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Felesleges.

Férjem 3 éve dolgozik egy cégnél, a mai napig nem jelenik meg ügyfélkapun...

Tavaly írtunk is nekik, hogy nem értünk egyet az ott szereplő adatokkal, mert kicsit hiányosak. Azóta se jött válasz...

Nem sokára itt a bevallási kötelezettség, úgyhogy ha be vagy jelentve, akkor ki kell adniuk a tavalyi évről az SZJA bevalláshoz szükséges adatokat. Abból kiderül.

Az, hogy fizetik-e, az neked mindegy. Mert ha be vagy jelentve, és ők bevallják de nem fizetik a járulékokat, attól még téged nem ér kár. Majd rajtuk behajtják egyszer.

Talán ha besétálsz egy NAV irodába, ott tudnak azonnali felvilágosítást adni.

2016. jan. 5. 22:01
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

Utolsóval egyetértek, kicsit fel van fújva ez a bejelentés ellenőrzés dolog.

A munkaszerződéseddel tudod bizonyítani, hogy volt munkaviszonyod, és az hány órás volt, ezen kívül a munkáltató minden hónapban köteles adni bérjegyzéket, amin fel kell tüntetni tételesen a levont adókat és járulékokat (hiszen ezeket a te nevedben fizeti be).

Innentől kezdve te védve vagy, hiszen neki kötelessége megtenni a bejelentést (egyáltalán nem a tiéd), és utána minden hónapban fizetni (mivel papír van róla, hogy levont a munkabéredből). Ha nincs munkaszerződés, meg nem kapsz bérjegyzéket, akkor érdemes gyanakodni, meg aggódni, egyébként nem.

2016. jan. 6. 00:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal!
2016. jan. 6. 05:04
 5/8 anonim ***** válasza:
53%

Én meg nem. Mert ugyan a munkáltató kötelessége, de adott esetben (táppénz, szülés, nyugdíj megállapítás) te fogsz

futkosni a kezedben lévő igazolásokkal, hogy bizonyítsd, dolgoztál. A mulasztó munkáltatót elvileg felelősségre vonják, s attól függően, kinek a komája, vagy lesz szankció vagy nem. De ettől a te gondod nem lesz kevesebb.

2016. jan. 7. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 5-ös. a kérdés arra irányult, megnézheti-e interneten.

Nem tudom, miért nem hasznos a válaszom (2-es), amikor írtam, hogy interneten keresztül felesleges megnéznie, mert nem biztos hogy látja, ha be van jelentve, akkor sem.

Viszont jan. végéig megkapja az SZJA bevalláshoz a papírt, és ha megírja a bevallást, rögtön kiderül, mert ha a NAV jelez, hogy szerintük nem jó adatokat adott meg, akkor lehet gyanakodni.

2016. jan. 8. 08:43
 7/8 CorleoneJr válasza:
80%

A 2-nek igaza van!

Kedves 5-ös ha táppénzre kell menni akkor a házi orvosnak is kell ellenőriznie a TB jogviszonyodat. Online azonnali választ ad neki a rendszer. Így rögtön kiderül ha félni valója van az embernek a munkáltatójával szemben.

2016. jan. 9. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os! Az 5-ös pont ezt írta, hogy miután elkezd gyanakodni, ő futhatja a köröket annak kiderítésére, hogy ki a hunyó, ill. azért, hogy a bevallása feldolgozható legyen.
2016. jan. 11. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!