Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi lenne a levonásom? Ez...

Mennyi lenne a levonásom? Ez így legális e?

Figyelt kérdés
Magyar vállalatnál, minimálbérre lennék bejelentve de 53 eurt kapnék napidíjra és némi üzemanyag megtakarítást. A fiam bankszámlájára kérném a kifizetett összegeket. Adótartozásom van, amit eddig nem fizettem és nem tudták behajtani sem, mert nincs miből. Lehetőségem lenne Szlovákiában is dolgozni ugyan ennyiért. Melyiket lépjem meg?

2016. jan. 5. 18:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
áááá inkább nem bogarászom, amúgy se bíznék benne, hogy az esetleg rám vonatkozik, pláne hogy úgy értelmezi e akinek éppen kiosztásra kerülne az ügyem. Van másik hely, a vasfüggönyt elbontottál szerencsére. Eddig se volt számlám, nem változik semmi.
2016. jan. 21. 15:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Nekem már évült el egyszer egy 1.5 millás. Azt úgy tudtam meg, hogy évről évre jött az számlakivonatom a Apehtól, minden évben 100ezerrel több lett, mert a kamatok és a pótlékok felvitték és egyszer csak megváltozott az összeg 60 ezerre. Nem is tudtam mire vélni, nem is hittem el, betettem a többi közé. Aztán jött egy levél, hogy felülvizsgálták a számlámat és az a 60ezer téves, mert elévüléssel nem csak a tőke, hanem minden hozzá kapcsolódó kamat és pótlék és egyebek is kukázódnak. Szóval nulla lett.

MÁS: Azt hallottam, saját fülemmel a köztévén nyilatkozótól, hogy kijött valamiféle rendelkezés, 2015 végén, hogy a Nav-nak lehetősége nyílt rá, hogy egyoldalúan, mindenféle kérelem nélkül elengedje saját hatáskörben, részben vagy egészben a köztartozást. Erről hallottál valamit?

2016. jan. 21. 15:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem hallottam.

Az adótartozás konkrétan évül. A polgári szerződésekből adódó tartozások viszont nem feltétlenül.

2016. jan. 23. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!