Ebay! Ebayon szeretnék rendelni egy nagy vételárú terméket. Mi a teendő?
Egy nagyobb terméket szeretnék rendelni, de nem vagyok biztos az áfa-vám fizetésről
Erről lenne szó:
Egeszen biztos vagy benne, hogy egy ilyen kolbasztoltot kizarolag AUSZTRALIABOL lehet rendelni??? Ember, 206 AUD csak a szallitas, mikozben a termek ~600-ba kerul...
Tovabba, a teljes osszegre (szallitassal egyutt) van ~10% vam, plusz minderre (vammal egyutt!) 27% AFA. Szamolj...
Az lehet hogy az olcsóbb de nem elektromos.
Ami meg elektromos magyarba 15l es 500 nál kezdődik.
Én a US ebay-en vettem a hangszerem, kb 120 ezerért árulták, a vége mindennel együtt olyan 200 körül volt.
Paypalon keresztül átutaltam az összeget, utána az eladó elpostázta, itthon pedig a postától küldtek egy levelet, hogy csomagom érkezett, küldjek nekik másolatot az átutalásról, amit ők továbbítanak vámvizsgálatra.
Elküldtem egy screenshot-ot a paypal átutalásról, amin látszik az ebay termékkód is. Szó nélkül elfogadták, kikellett fizetnem a vám-ot és az áfát, utána átvehettem a csomagot.
Megkértem az eladót, hogy értéknek kevesebbet írjon rá, hogy ne kelljen annyit fizetnem. Ezt meg is tette, és simán hamisíthattam volna a screenshot-ot is, de végül nem mertem bevállalni. Régen nagyon ment, hogy az eladók ajándékként adták fel a csomagot, így nem kellett utána semmi adót fizetni, nem tudom ez még működik-e manapság.
Különben meg tök mindegy, hogy ajándékként van megküldve vagy sem, ugyanis az ajándék után is kell ÁFÁ-t meg vámot fizetni. Az egyedüli különbség, hogy ajándék esetén 45 euró az adómentesség határa, míg vásárolt áru esetén 22 euró.
Egy több száz eurós kolbásztöltő esetén ennek a különbségnek ugye nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!