Adószámom elé oda kell írnom egy hetest, ha adószámos magánszemély vagyok? Miért hívják hetes adószámnak?
Figyelt kérdés
2016. jan. 2. 17:53
1/7 anonim válasza:
Dehogy kell! Azért hívják hetes adószámnak, mert a középső szám benne, a két elválasztójel között, egy hetes (bár már van nyolcas is). Egyéni vállalkozóknál ez egyes.
2/7 A kérdező kommentje:
Nekem középen egyes van. Egy szerződésmintánál ott volt a hetes és utána üres hely. A középső szám tudtommal az áfára vonatkozik.
2016. jan. 2. 19:01
3/7 anonim válasza:
Adószámos magánszemély = NAV által kiadott (meghatározott tevékenységek végzésére jogosító) adószám, amelyen nem változtathatsz semmit. Ezek kezdődnek 7-essel!!!
Ha adószámos magánszemély vagy, és ezzel kapcsolatban van szükséged a 7-essel kezdődő adószámodra, akkor azt az adószámot keresd ki, amit akkor kaptál, amikor ezt a jogosultságot kikérted a jegyzőtől, vagy nav-tól, ...
A vállalkozók vállalkozói adószáma, amelynek az első számjegye általában a végzett tevékenység kategória szerinti besorolása, stb. stb.
De egyik sem tévesztendő össze az állampolgárok 10 jegyű "adóazonosító" számával, amely (magyar állampolgár esetében!!) kivétel nélkül 8-assal kezdődik!!!
4/7 anonim válasza:
Egyébként jól tudod, az a bizonyos középső szám, ha 1-es, akkor áfa-körön kívüli = alanyi mentes a vállalkozó, 2-es, akkor áfás vállalkozó, 3-as, akkor EVÁ-s, ....
5/7 A kérdező kommentje:
Adószámos magánszemély vagyok és nem 7essel kezdődik...
Nem keverem az adójellel.
2016. jan. 3. 20:42
6/7 anonim válasza:
Régen az adószámos magánszemélyek kivétel nélkül 7-el kezdődő adószámot kaptak, az egyéni vállalkozók 6-al vagy 4-el kezdődőt, gondolom azért hogy az adószámból megállapítható legyen a vállalkozási forma. De pl ha egyéni vállalkozást szeretett volna a magánszemély, akkor nem kapott új adószámot, ezért ez a funkció pár évvel később értelmét vesztette, azonban ez a jelző rajta maradt.
7/7 anonim válasza:
jaaa akkor ezért van nekem vállalkozóként hetes... a könyvelőm meg volt rajta lepődve :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!