Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vámkezelés, mennyit is kell...

Vámkezelés, mennyit is kell fizetnem pluszban?

Figyelt kérdés

röviden, banggoodrol rendeltem jó olcsón gondoltam végre valami legális mutyizás, de dhl hamar küldött egy agykuki e-mailt hogy ezt meg azt szopják ki még mikor jön a futár. a küldött számlán 25.28 USD van, ami rohadtul nem a végösszege amit rendeltem. akkor ezt bangood direkt így terheli hogy ne kelljen sokat fizetni bizonyos határig, vagy akár ingyenes legyen? akkor viszont mi tévő legyek? válaszolnom kéne.

egybéként majdnem 30 . 000 HUF összeg amit rendeltem de 28 dollár sehogyse jön ki arra ( ami a számlán van )

2015. dec. 28. 07:30
 1/2 A kérdező kommentje:
kérik azt is hogy mennyit fizettem, róla számlát...akkor hogy jön össze a kettő ?
2015. dec. 28. 07:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Vámmentesnek minősülnek továbbá azok a küldemények is, amelyek az EU-n kívülről érkeznek, de az értékük nem éri el

-magánszemélytől érkező küldemény esetében a 45 eurót,

-külföldi jogi személytől érkező küldemény (ún. rendelt áruk) esetében a 22 eurót.

Ezen küldemények vám és ÁFA mentesek.

Vámköteles, vámeljárás alá vont küldemények

A Magyar Posta az előző bekezdésben foglaltak alá nem tartozó küldeményeket a Nemzetközi Posta Kicserélő

Központ (NPKK)küldeményforgalmát ellenőrző Vámhivatalnál

köteles bemutatni, nyilvántartásba vetetni.

A vámnak történő küldemény-bemutatás során, illetve a vámkezelés során bármikora vámhatóság a küldeményt tételes vámvizsgálatnak is

alávetheti, ami a küldemény felbontását és tartalmának ellenőrzését jelenti.

A küldemények vámkezelését (1.000 euró értékig) a Magyar Posta jogszabályi (28/2004 (IV. 29.) PM rendelet) felhatalmazás alapján automatikusan, az illetékes vámszervvel

közreműködve látja el.

A vámkezelések alapját a küldemény tartalom, illetve annak igazolható összege határozza meg. Az előzőek miatt a vámkezeléshez elengedhetetlenül szükséges az alábbi

dokumentumok bemutatása:

-Számla

árumegnevezéssel,

-Banki átutalásról igazolás, kivonat(internetes fizetés esetén, ún. rendelt áruk esetében)

- Ajándék esetén a feladó általi írásos értéknyilatkozat, melyben megjelöli az általa

küldött küldemény értéket. /Nem formanyomtatvány

, a feladó által írt és aláírt

nyilatkozat/

-egyedi engedélyek, igazolások: pl. gyógyszer behozatala esetén orvosi igazolás

Egyszerűen átlépted azt a határt, amíg VÁMmentesen be lehet hozni az országba. + gondolom ÁFÁt is számoltak rá.

2015. dec. 28. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!