Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kifizetett megbízási díj...

Kifizetett megbízási díj elszámolása, hogyan?

Figyelt kérdés

Amatőr kérdés, most indultam, bocsi előre is.

Vázolom röviden a szituációt egy példán.

- Kft-m van.

- Könyveket kötök 5000 Ft+áfa/db-ért.

- Van egy 3. országbeli szabadúszó, aki első körben elkészítette azokat a rajzokat, amiket a vásárlónak össze kell fűzni (bekötni) 15.000 Ft-ot kért az illusztrációkért, én megbízási szerződéssel kifizettem neki a számlámról, utalással.

Tehát jelenleg -15.000 Ft-os szinten állok.

- Ahhoz, hogy visszakaphassam ezt a 15.000-ot (ami gyakorlatilag pénz az ablakban (de mégis szükséges ahhoz, hogy el tudjam vállalni az 5000 Ft+áfás könyvkötést), jól gondolom, hogy nem elég szimplán 15.000 Ft-ot hozzáadnom az 5000 Ft+áfás számlához (amit kiállítok a vevőnek), hanem ezt a 15.000 Ft-ot a járulékok és egyéb adók miatt fel kell szorozzam kb. 2-vel, majd rá kell tennem az áfát is?

Tehát 15.000 x 2 = 30.000 * 1,27 = 38100, azaz ennyit kell kérjek a vevőtől annak érdekében, hogy 0-ra jöjjek ki, veszteség nélkül.

Plusz felviszem a számlára az én 5000 * 1,27, azaz 6350 Ft-os áramat.

Összesen tehát kell kérjek ez a 15.000 Ft megbízási díj (kifizetés) miatt 38100 + 6350 Forintot?

Jól van ez így?

2015. dec. 21. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:
És a megbízási díj járulékai? Mennyi időre szólt a szerződés, mennyi idő díjazása a 15ezer? Mert előfordulhat, hogy biztosítottá vált, akkor nekem le kellett volna tőle vonnod mindent, és bejelentened a biztosítási jogviszonyt, kitöltetni a tb kiskönyvét...
2015. dec. 21. 19:43
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólást!

Mivel 3. országbeli, nincsenek járulékai, ennek utánakutattam. Ezzel tehát nem kell számolni legalább, de a kérdés további részei igen érdekelnének.

2015. dec. 21. 19:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ha van egy Kft-d akkro van egy könyvelőd. Ezt a kérdést vele kellene átbeszélned, mert itt nem teljes információkból, konkrét választ nem lehet adni.

Maga a számítás sem állja meg a helyét.

Megbízási díjról írsz 15 eFt-tal, milyen időtartamra? Biztosított lesz a magánszemély vagy sem? Hol dolgozik effektíve? rengeteg kérdést felvet a fenti kérdésed.

Harmadik országbeli magánszemély, van egyáltalán TAJ meg adóazonosító száma vagy be sem tette a lábát Magyarországra? stb..

Csak kíváncsiság, a könyvelőd mit javasolt?

2015. dec. 22. 09:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Hagyjuk most a saját könyvelőm, nem csak egy embertől szeretnék tájékozódni.

Ahogy írtam, semmilyen járulék, és egyéb költségem nincs kifelé ,csak a 15e Ft. Kérlek, ezzel számoljatok, és válaszoljátok meg legjobb tudásotok szerint, hogy stimmel-e nagyjából a 38100 Ft-os összeg.

Úgy gondolom, minden fontos infót összefoglaltam röviden, lényegre törően. Tehát amire a kérdésem vonatkozik (nem a 15e Ft kiszámítása, hanem sokkal inkább a bevételi oldal), arra adható válasz - olyan embernek, aki ért hozzá, vagy volt már hasonló helyzetben.

Köszi!

2015. dec. 22. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!