A NAV utána néz, hogy tényleg átvettem-e a terméket?
Ez így nem működik, ugyanis elszámoltatni csak számlával lehet, de ha visszamondod, akkor nem lesz számlád sem a termékről.
Amúgy meg igen csúnya büntetést varrhat a nyakadba a NAV- szinte biztosan többet buknál vele, mint amennyit nyernél...
Minden egyes számlaadásnak nem tud utána nézni a NAV.
Viszont, amikor az adott céget, vagy téged górcső alá vesznek, akkor bolházzák ki minden számla történetét.
Igen, gyorsan utána néztem és én is erre jutottam (1-es vagyok)
Példa:
"3.2. A vevő a bérleti díjról a számlát már megkapta, de mégsem kéri a bérlet folytatását.
„EZ EGY ÉRVÉNYTELENÍTŐ SZÁMLA. Eredeti számlaszám: xxxxxx
Bérleti ügylet érvénytelenítve lett a számlázott időszakra”
Szóval az e-számláról egy újabb e-számla lesz kiállítva, ami érvényteleníti az előzőt. Tehát elektronikusan mindenképpen nyoma lesz, s ha akár a kérdezőt, akár a számlakibocsátó céget vizsgálják, bizony megnézik a számlákat, a könyvelést.
Értem, köszönöm. Közben anyumat is elértem, ő is ugyanezt mondta. (könyvelő)
Hamarabb úgy kaptam számlát, hogy megrendeltem online, de a szállítás csúszik, mert miért ne, és a számlát már online letölthetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!