Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megbízással dolgozna nálam...

Megbízással dolgozna nálam egy külföldi szabadúszó. Milyen pluszköltséggel jár ez nekem?

Figyelt kérdés

Az adatok:

A srác Szerbiában él, nincs cége, munkaviszonya.

Én, mint magyar Kft alkalmaznám, havonta háromszor: mindegyik alkalommal 3 napra, napi 5 órára. Tehát havi 45 órára.

A munkabére 2500 Ft per óra lenne.

Egy hónapra vetítve ez nekem tehát 2500 x 45 = 112 500 Ft-ot jelentene.

Kérdésem: Milyen plusköltségeket kell nekem fizetni ezen a neki kifizetett 112 500 Ft-on felül?

Továbbá: ha esetleg úgy alakulna, hogy csak havi 1 alkalommal alkalmaznám, 2 napig, napi 5 órára - ezáltal havi 10 munkaórára, 10 x 2500 = 25 500 Ft lenne, jelentene ez valamiben kedvezményt a költségeket tekintve?

köszönöm!

2015. dec. 1. 11:30
 1/3 anonim válasza:

Minden napra,napi megbízási szerződéssel alkalmazd. Így SEMMI plusz költséged sincs.

[link]

[link]

2015. dec. 1. 12:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De nem kell fizetni utána 27%-ot, meg járulékot, meg nem tudom, még miket?

2015. dec. 1. 16:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Ha jól olvasom, vannak a megbízásnak járulékai. De ez külföldi állampolgárnál is így működik? Mert a kalkulátoroknál van egy ilyen opció, hogy "Külföldi (járulékmentes)" ?
2015. dec. 1. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!