Megbízással dolgozna nálam egy külföldi szabadúszó. Milyen pluszköltséggel jár ez nekem?
Figyelt kérdés
Az adatok:
A srác Szerbiában él, nincs cége, munkaviszonya.
Én, mint magyar Kft alkalmaznám, havonta háromszor: mindegyik alkalommal 3 napra, napi 5 órára. Tehát havi 45 órára.
A munkabére 2500 Ft per óra lenne.
Egy hónapra vetítve ez nekem tehát 2500 x 45 = 112 500 Ft-ot jelentene.
Kérdésem: Milyen plusköltségeket kell nekem fizetni ezen a neki kifizetett 112 500 Ft-on felül?
Továbbá: ha esetleg úgy alakulna, hogy csak havi 1 alkalommal alkalmaznám, 2 napig, napi 5 órára - ezáltal havi 10 munkaórára, 10 x 2500 = 25 500 Ft lenne, jelentene ez valamiben kedvezményt a költségeket tekintve?
köszönöm!
2015. dec. 1. 11:30
1/3 anonim válasza:
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
De nem kell fizetni utána 27%-ot, meg járulékot, meg nem tudom, még miket?
2015. dec. 1. 16:48
3/3 A kérdező kommentje:
Ha jól olvasom, vannak a megbízásnak járulékai. De ez külföldi állampolgárnál is így működik? Mert a kalkulátoroknál van egy ilyen opció, hogy "Külföldi (járulékmentes)" ?
2015. dec. 1. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!