Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg ennyire megéri e-bayrő...

Krw kérdése:

Tényleg ennyire megéri e-bayről rendelni és kereskedni?

Figyelt kérdés

A minap böngésztem az e-bayt és megint hihetetlen árakba futottam bele. Iphone 5s 16 GB-t néztem, ami új állapotban kerül 85000 Forintba - itthon ugyanezt a legolcsóbban 145000 Forintért lehet beszerezni (ugyanúgy gyári unlock és dobozában fóliázva).

Az a kérdésem, hogy miként működik egy ilyen rendelés pl. Amerikából vagy Kínából? Azt számolgattam, hogy ha még vámoltatják is a terméket még úgy is jóval a magyar ár alatt be lehet szerezni. Pontosan hogyan működik egyébként a vámolás, ha ráírják a csomagra, hogy "ajándék" vagy nem írnak rá összeget akkor továbbengedik?

Mennyi pontosan a vám és egyéb költségek ami erre a 85000 Forintos árra rászámolódna?

Mi van, ha szlovák cégbe rendelem be nettó áron és ott fizetem meg utána a 20% ÁFA-t - úgy mennyi lenne a vége?

Azért gondolom, hogy nem ilyen egyszerű a dolog, különben már mindenki ezt csinálná :D

Akiknek van ilyen tapasztalatuk és gyakran rendelnek külföldről, azok kérem írják le, hogyan is működik ez pontosan!

Köszönöm!

2015. nov. 20. 12:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Ez a termék, szállítással együtt 105.000 Forint, ami még a legmagasabb díjakkal is 146.000 Forintra jönne ki."

En talaltam itthoni boltban 128k korul is: [link]

Te maganszemelykent nehezen tudnad eladni, egyfelol mert nem biznanak benned a sok hamisitvanyt hirdeto csalo miatt, masfelol a garancia problemassaga miatt.

2015. nov. 20. 14:13
 12/22 A kérdező kommentje:
Na, gyanítottam én, hogy annyira nem egyszerű a dolog és nem éri meg annyira :D
2015. nov. 20. 14:20
 13/22 A kérdező kommentje:
Egyébként a GSMHome-ban ezek a cuccok csak "eszközök" kibontják a csomagot és kivesznek belőle mindent, töltőt, headset-et és csak a készüléket adják ennyiért. Teljes csomagban még mindig 145 a legvége
2015. nov. 20. 14:22
 14/22 anonim ***** válasza:
"Miért 12% vámteher jön rá, az nem 1000 EUR felett érvényes?" - Mert az eladó egy online cég, nem magánszemély.
2015. nov. 20. 14:22
 15/22 anonim ***** válasza:

Azért csak sikerül nagy nehezen kihámozni, hogy nem igazán éri meg, de senkinél nem láttam, így még kiegészíteném annyival , hogy adathordozók esetében a jogdíjat is meg kell rá fizetni az importőrek... az alábbiak szerint:

[link]

Saját tapasztalat egykori importőrként, amikor még megérte ezzel foglalkozni.

Szlovák, vagy horvát céggel tudsz "versenyképes maradni", de eléggé nagy árverseny van már ahhoz, hogy ez legyen a főtevékenység és erre alapozz egy vállalkozást. Én ebbe már nem mentem bele anno, inkább más után néztem.

2015. nov. 20. 14:29
 16/22 anonim ***** válasza:

Ez egy pillanatig se zavarjon:

Our cellphone quality

All phones must be refurbished Grade A

Tehát felújított agyonhasznált xarok, bárki megmondja róla ránézésre, hogy nem új. Az USA-s linked is olyan, amit a juzer megvett és ott 1-2 héten belül köteles visszavenni a bolt ha "nem tetszik" a vevőnek. Tehát rengeteg ingyenélő azt csinálja, hogy megvesz valamit (legyen az ruha vagy telefon), pár hétig használja, majd visszaviszi és egy másik boltból újra vesz egyet... Természetesen ez sem adható el újnak.

2015. nov. 20. 14:33
 17/22 A kérdező kommentje:

Most próbáltam kideríteni, hogy okostelefonra mennyi a vámteher % és úgy látom, hogy 0%.

Ez alapján: [link]

150,1 - 1000 EUR közötti értéknél: kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA

[link]

ez alapján, itt lekérdezve: 8517120010 <- erre a vámtarifa számra jutottam (és ez az információ is 0%-ot ír: [link] - igaz, 2013 komment)

Szóval ha ezek az információk helyesek, akkor:

105000 HUF = 350 EUR -> arra jön a 27% ÁFA és 0% vámteher, így => 133 500 Forint és ezáltal 11500 Forintot spórolnék, cserébe hetekig utazna a világban a csomagon.

Helyesen gondolom!?

Bónusz: szlovák cégre rendelve a végár 126000 HUF és a spórolás mértéke: 19.000 HUF -> kérdés, hogy szlovákiában is 0%-os vámteher illeti-e.

2015. nov. 20. 14:37
 18/22 anonim ***** válasza:

"133 500 Forint és ezáltal 11500 Forintot spórolnék, cserébe hetekig utazna a világban a csomagon. "

Nem, cserébe lesz egy garancia meg minden nélküli telefon, amit így majd el se tudsz adni árba.

Vannak jó üzleti lehetőségek, de ez pont nem az.

2015. nov. 20. 15:51
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

2.-ik vagyok:

"133 500 Forint és ezáltal 11500 Forintot spórolnék, cserébe hetekig utazna a világban a csomagon."

Nézzük egy kicsit másik oldalról: úgy őszintén: hány darab telefont tudnál venni? 10 db telefon több, mint egymillió forint, a várható "hasznod" 100 ezer ft, amiből mindjárt el is visz min. 50 ezret az adó, mert ugyebár ez már üzletszerű tevékenység, stb. Maradna 50 ezer ft-od (sem), ezzel szemben dolgoztál, idegeskedtél vele egy csomót., áll benne a pénzed vagy megveszik, vagy nem... Megéri? :-)

2015. nov. 20. 16:37
 20/22 anonim ***** válasza:
79%

"Helyesen gondolom!?"

Nem. Azok több éves jogszabályok, amik már többször módosultak.

"Bónusz: szlovák cégre rendelve a végár 126000 HUF és a spórolás mértéke: 19.000 HUF"

De akkor még mindig ott tartasz, hogy van 126 000 Ft-ért vett használt(!), felújított készüléked, amihez nem tudsz garanciát sem adni.

Szerinted ki venné ezt meg tőled, annyiért, hogy hasznod is legyen rajta, mikor +15 000-ért megveheti újonnan, érvényesíthető garanciával?

Ráadásul minél később találsz rá vevőt, annál inkább elértéktelenedik, mert közben az új készülékek ára is csökken.

És akkor még mindig nem számoltál a rizikóval, hogy nem érkezik meg a készülék, vagy hibásan érkezik.

Vársz akár kb. 6-8 hetet a készülékre, aztán lehet hogy még egyszer ennyit vagy többet mire vevőt találsz rá, és közben áll benne a pénzed - a végén jó esetben nyersz max. 10 000 Ft-ot, de valószínűbb, hogy buksz rajta.

De, ha te ebbe látod az évszázad üzletét, hát hajrá!

:-)

Ennyi pénzből inkább rendelj mondjuk pendrive-ot, uniós országból, vagy külső országból, de kisebb tételekben pld.:

[link]

Ha négyesével rendeled, akkor sem vám, sem áfa nem terheli.

Ha csak 400 Ft-ot teszel rá darabonként, akkor 4240 Ft-on keresel 1600 Ft-ot, és egy hét alatt eladod őket. Ez közel 37%-os haszonkulcs! Ha a telefonra szánt 126 000 ft-ot forgatod meg így, akkor azzal nem 6-10 000 Ft-ot nyersz, hanem ~46 000 Ft-ot!

"Folyamatosan böngészem a netet és ebbe futottam bele:"

Ez tetszik. Kb. negyed órával azelőtt küldtem neked ezt a linket, hogy belefutottál volna.

2015. nov. 20. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!